Италианската гейминг индустрия отпразнува 10-те победителя в Италианските награди за видеоигри!

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Италианската асоциация за интерактивни цифрови развлечения (IIDEA), Италианската търговска асоциация за видеоигри, представляваща националната игрална индустрия, има удоволствието да обяви победителите в италианските награди за видеоигри.

От цветните изкушения на Mario + Rabbids Sparks of Hope от Ubisoft Milan до мрачните мистерии на независимото заглавие Vesper от Cordens Interactive, италианската сцена за разработка на видеоигри може да се похвали с широка и разнообразна гама от игри.

„Основната цел на Италианската асоциация за интерактивно цифрово развлечение е да насърчи растежа на нашата национална индустрия за видеоигри и да я сподели в международен мащаб. Церемонията по награждаването на италианските видеоигри успя да постигне тази цел“, каза Талита Малаго, генерален мениджър на IIDEA.

„Всяка година сме впечатлени от разнообразието от предложения, които получаваме, и тази година не беше изключение.” В допълнение към самите награди, церемонията по награждаването на италианските видеоигри беше възможност да се видят и някои дългоочаквани заглавия.

Ето кои са победителите за 2022 г.:

Най-добра италианска игра: Hot Wheels Unleashed от Milestone

Най-добър италиански дебют: Vesper от Cordens Interactive

Най-добра иновация: Марта е мъртва от LKA

Изключителна италианска компания: Након Студио Милано Изключителен индивидуален принос: Иван Вентури

Номинираните и победителите във всяка категория бяха определени от уважавано жури в състав: Холи Бенет, Вики Блейк, Джон Годард, Рами Исмаил, Сам Лавридж и Ричи Шумейкър.