Засега няма да има Destiny 3, казаха Bungie

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Bungie описаха бъдещето на Destiny – и поне за момента то не включва Destiny 3.

По време на livestream вчера, компанията показа разкри три нови експаншъна за Destiny 2 – по един за всяка година от сега до 2022 г. „Не искаме да слагаме друга цифра на кутията", заяви обаче Люк Смит, „режисьорът" на Destiny.

По-късно тази година можем да очакваме разширението Beyond Light, през 2021 г. ни очаква експаншън с име The Witch Queen, а през 2022 г. – Lightfall. Студиото има планове още дълго да работи по това заглавие, като то ще се появи и за следващото поколение конзоли.

Bungie искат да развият играта като дългосрочна „услуга". Във FAQ на сайта си, те поясняват, че Destiny 2 е твърде голяма, за да бъде поддържана ефективно. Поради тази причина, те са решили всяка година да премахват от играта старо, по-рядко посещавано от играчи съдържание и да го преместват в нещо, наречено Destiny Content Vault. Това ще им позволи да се фокусират върху нови разработки, като трите нови експаншъна.

Това съдържание обаче не е загубено завинаги и може да бъде връщано периодично. По същия начин по някое време можем да видим и съдържание от Destiny 1, като един от любимите рейдове на феновете – Vault of Glass.