Задава се PC порт на психеделичния японски екшън El Shaddai: Ascension of the Metatron

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Психеделичният японски екшън El Shaddai: Ascension of the Metatron дебютира през далечната 2011г., когато все още царуваха конзолите от 7-мото поколение (PS3 и Xbox 360). С уникалният си арт стил и божествена тематика, навремето играта успя да привлече вниманието на гейм общността, въпреки проблемите които имаше и така успя да накара PC геймърите да завиждат (поне мънично) на своите конзолни събратя и да се надяват някой светъл ден да се докоснат и те до едно от по-странните творения на дизайнера Сауаки Такеяши известен с работата си по Devil May Cry и Okami.

По-подробна информация за играта може да прочетете в нашата новина от 2011г.

Новината за PC порта на El Shaddai дойде непосредствено от Twitter акаунта на самия Сауаки Такеяши. Въпреки, че ние също като вас сме пропуснали часовете по японистика в университета, от любезните ни колеги на запад научихме, че сегашните собственици на IP-то имат големи планове за в бъдеще, а PC портът е само началото.

Няма точна информация когато можем да очакваме PC версията на El Shaddai, но за сметка на това ще имаме възможност да избираме между английски и японски език както за субтитрите, така и за аудиото на играта.

Кратък геймплей от PS3 версията на играта може да видите тук.