Задава се настолна игра по Contra

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Blacklist Games и Kess Co. ще пуснат нова настолна игра, базирана на популярната поредица на Konami – Contra. В настолната игра играчите ще трябва да избягяват различни опасности които се намират върху игралното поле, да вземат нови оръжия и да се бият с босове. Разбира се, типично за настолна игра ще има различни карти с чиято помощ играчите ще преодоляват препятствията, които ги очакват върху полето. Това, което е по-различно от повечето настолни игри е, че играчите са ограничени от таймер, който ги задължава да победят боса за определено време, преди той да изтече.

Играта ще предлага четирима различни герои, като всеки герой разполага с уникален набор от карти. Героите са добре познати имена от поредицата: Bill Razer. Lance Bean, Lucia LCR-0 и Sweets Manson.

Предварителните поръчки за Contra: The Board Game ще почнат на 30-ти юли, като самата игра се очаква да излезе през първото полугодие на 2021 г. Поредицата Contra започва своя живот през 1987 г., когато излиза първата игра за аркаден автомат. На следващата година излиза версията за NES, която донася славата на поредицата. След втората игра, която излиза през 1990 г. Konami изоставят аркадната платформа и се преориентират изцяло към конзолния пазар, където поредицата получава развитието си в следващите години.