Загадка с пъзел, в който можете да спечелите най-специалната награда на PC Mania: участие наживо в истинска “ескейп стая” в София, както и тениска от отбора на “Fury Escape”!

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
Благодарим от сърце специално на Хера от отбора “Fury Escape” за съдействието в последния кръг на нашата игра с читателите за Юбилея на списанието “PC Mania”!

Точно и преди празниците имаме ново предизвикателство за феновете на ескейп стаите, пъзелите и шифрите. Считайте викторината ни по-долу като последния, 4-ти кръг в нашата Юбилейна игра през 2021 и ни изпращайте писма с верните отговори на нашата редакционна поща: pisma@pcmania.bg

Отбор ВъЖъЛъДъ в лицето на Лили Бонева са подготвили за Вас две загадки и те не са никак лесни. Трябва да вложите всичките си качества на пъзелоразбивач! Да започнете да наблюдавате и да разсъждавате в няколко стъпки. В случай, че успеете да отговорите и решите загадките, и ни изпратите верния отговор в редакцията, ние ще Ви включим в нашата празнична томбола, ако ни пуснете Вашите отговори на нашата поща от днес до 29 Декември: самата томбола ще се тегли на 30 Декември 2021!

Загадка#1: Отбор Фюри са пословични с логото и екипите си. Те не се получават по друг начин, освен ако не сте играли заедно с този отбор и не сте калени в пъзели и загадки. Само сега и само за читателите на PC Mania отбор Фюри ще предостави тениска с цветовете на отбор Фюри. Тъй като в отбор Фюри всеки има роля изписана на екипа му – например “Капитан”, “Навигатор”, “Координатор” или “Скаут”, този човек ще получи и ролята “Победител”. Можем да изпратим тениската навсякъде по света, не се колебайте да се включите в играта дори и да не сте от София. За да играете за тази тениска, ще е необходимо да решите загадката с кучето и да изпратите името на музикалния изпълнител, чийто име тайно е закодирано в следващата картинка и което Вие трябва да откриете:

Зад този пъзел и ребус с кучето, стои името на известен изпълнител – кой е той?!
А ето и наградата за решаването на ребуса, която е осигурена от нашите приятели…

Загадка#2: Една от любимите ни ескейп стаи със страхотна атмосфера и завладяваща история е “Атлантида” на Teorema Escape Rooms. Сърцето на Посейдон се открива само за най-достойните, но за да се опитате да го намерите обаче, задължително Вие и отбора, с който искате да играете, трябва да се намирате в София (или да пътувате до София!). За да играете за поканата в ескейп стаята “Атлантида” е необходимо да изпратите и правилното решение на пъзела с овцата, където е скрита закодирана тайнствена и празнична дума, а “оградките” и “огражденията” около овцата ще Ви помогнат също. Считайте, че решение на загадката има. Намерете го!

Тази загадка вече е трудна, но тук е скрит един дълго чакан и обичан празник! Кой?
Наградата за решението на пъзела с овцата е супер – покана за “ескейп стая” в София!

Всички отговори (името на музикалния изпълнител от пъзела с кучето, както и името на празника от пъзела с овцата) изпращайте отново на нашия редакционен имейл pisma@pcmania.bg и успех!

Update: Весела Коледа! Празниците са в разгара си и ние решихме да Ви подарим мъничко насоки как да разрешите пъзелите, защото искаме възможно най-много участници да имат възможност да се включат в томболата за наградите…

Пъзелът с кучето: В създаването на пъзели доста често се използват шифри или различни видове азбуки, изборът на планета, знаме и куче на картинката изобщо не е случаен. Дали можете да преведете пътя, по който кучето преминава?

Пъзелът с овцата: Оградата около овцата е с точно 30 отделения. Можете ли да се сетите какво съдържа 30 символа и което използваме всеки ден? Може би това ще ви помогне да разчетете какво точно пише?

Очакваме Ви отново на нашия редакционен имейл: pisma@pcmania.bg