Експерименталната игра Don’t Make Love е безплатна в Steam

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Don’t Make Love е игра на няколко години, но определено си струва да ѝ хвърлите едно око, разбира се, ако вече не сте го направили. В нея вие поемате ролята на една от две лудо влюбени богомолки, които са раздирани между любовта си и животинската си природа. Играта протича под формата на разговор между младите влюбени, които са поставени в ситуация без изход – дали да консумират любовта си, въпреки че има огромна опасност след половия акт женската да изяде главата на мъжкия ( в буквален и преносен смисъл), отдадена на своите животински истинкти. Разговора им е примесен с доволно количество алегория и съпоставки със съботия от нашите човешки животи.

Странна и налудничава идея, нали ? Но това не е най-интересното. Експерименталното в играта Don’t Make Love идва от идеята за провеждането на разговора и по-точно начина по който тя е реализирана. В нея вие не получавате предварително написани реплики, от които да избирате тази, която най-много ви допада, а трябва да напишете всяка реплика собственоръчно. Ако нищо не ви е станало ясно от обяснението ми, най-добре изгледайте това видео.

На хартия идеята звучи впечатляващо, но все пак трябва да знаете, че свободата ви е ограничена и е необходимо да се придържате към темата на разговора между двете богомолки, за да сработи както трябва.

За жалост, причината поради която Don’t Make Love се предлага безплатно в Steam е тъжна и разстройваща. По-рано тази година почина известният италиански инди разработчик на игри и създател на Don’t Make Love Дарио Д’амбра. Освен, че в знак на неговата памет, последната му игра беше пусната в Steam, безплатна за всеки, който иска да я опита, мнозина приятели и съмишленици на Дарио публикуваха съболезнованията си на страницата на играта в Steam.

Ако харесвате по-различните артистични и експериментални игри, може да намерите другите творения на Дарио на уебсайта на компания му.