Военната екшън игра War Thunder с голяма актуализация на съдържанието на Danger Zone

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Gaijin Entertainment обяви, че военната екшън игра War Thunder ще получи голяма актуализация на съдържанието на Danger Zone в средата на юни. За първи път в историята играчите ще могат да се издигнат в небето с дългоочаквания F-14 Tomcat – легендарния американски изтребител от четвърто поколение и звезда от популярните холивудски филми. Актуализацията ще представи десетки други видове военни превозни средства, вариращи от бойния крайцер HMS Hood до екзотичната южноафриканска самоходна гаубица G6 Rhino.

Нови карти „Изоставен град“ и „Югоизточен град“ също ще бъдат добавени към играта. F-14 е двудвигателен реактивен изтребител, който е бил на въоръжение в авиацията на САЩ от 1974 до 2006 г. Американските F-14 участват във войните във Виетнам (в последния етап), Ирак и Югославия. Освен това изтребителите F-14 все още са на въоръжение в иранските военновъздушни сили – тези машини бяха изпитани в действие на фронтовете на ирано-иракската война, където постигнаха десетки въздушни победи. Първата модификация на F-14 в War Thunder ще бъде F-14A, оборудван с отличен набор от ракети въздух-въздух. В допълнение към Sparrow AIM-7E и F, както и Sidewinder AIM-9D и G, които вече са познати на играчите, F-14A ще включва AIM-9H (по-нататъшно развитие на версията G) и AIM-54A Phoenix, ракета с дълъг обсег с активна радарна система за насочване (и двете ракети ще се появят в играта за първи път).

Освен това F-14A разполага с 20 мм оръдие M61A1 с въртяща се цев, както и бомби и неуправляеми ракети в случай, че трябва да атакува наземни цели. Бойният крайцер Hood е въведен в състава на Кралския флот през 1920 г., превръщайки се в най-големия военен кораб в британския флот.

Осем 15-инчови оръдия са способни да нанесат опустошителни щети на всеки враг, включително на бойни кораби. Основният калибър е допълнен от спомагателна батерия от седем двойни 4-инчови универсални оръдия, както и 40 мм оръдия, картечници и торпедни тръби. Поради размера и мощното си въоръжение, корабът получава прякора „Могъщата качулка“ и се превръща в символ на мощта на Британската империя, но в началото на Втората световна война трагично потъва в битка с германския боен кораб Бисмарк.