Вижте магията на адаптивните спусъци на DualSense контролера (PS5)

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Конзолата от следващо поколение на Sony – Playtation 5 е вече тук и всички геймъри нямат търпение да я изпробват. Тя обещава графика на съвсем ново ниво, както и 4К гейминг със стабилни 60 кадъра в секунда. Въпреки това, вниманието на всички е насочено другаде – в новия DualSense контролер.

Освен, че DualSense има подобрен дизайн и по-качествена изработка в сравнение със своя предшественик Dualshock 4, новият контролер има и една твърде примамлива за геймърите функционалност – адаптивни тригъри. Това ще рече, че спусъците на новия джойстик могат да променят твърдостта си и да вибрират по различен начин, в зависимост от това за какво се използват.

Сигурен съм, че не сте спали в пещера през последната една година и сте запознати с тази твърде любопитна опция на новия PS5 контролер. Тези от вас, които досега не са имали щастието да се докоснат до новия джойстик, могат да изгледат видеото от този линк.

Във видеото YouTube-рът Riyard Ramnath прави страхотно демо на възможностите на спусъците на DualSense. Той провежда своята демонстрация в новата Call of Duty Black Ops – Cold War като използва различни оръжия от арсенала на играта. Силно впечатление прави поведението на спусъците при стрелба с различни оръжия, който се опитват максимално да наподобяват усещането от стрелянето с истинските им еквиваленти. Колко яко, нали ?