Ветерани от Call of Duty, The Last of Us и PlayStation създават ново ААА студио

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Екип от ветерани разработчици на игри, които преди са работили в различни компании, включително Infinity Ward и Naughty Dog, обявиха в сряда създаването на That’s No Moon. Ново независимо студио за разработка.
Студиото ще се фокусира върху създаването на игри за един играч, като ще стартира с продукт от екшън-приключенския жанр. Това не бива да ни изненадва, защото студиото включва разработчици от франчайзи като Uncharted и The Last of Us.
Според Майкъл Мумбауер, СЕО на новото студио (преди работил за Sony), те осъзнават, че тенденцията в бранша е създаването на мултиплейър заглавия. Но също така смята, че все още има достатъчно място за страхотни изживявания за един играч.
Екипът на студиото включва следните професионалисти: главен творчески директор е Тейлър Куросаки (по-рано водещ в дизайна на Naughty Dog и режисьор на студийния разказ в Infinity Ward), Джейкъб Минкоф е главен дизайнер на студиото и игрален директор по първия му проект, бивш колега на Куросаки. Други известни специалисти са Ник Кононелос от ЕА, като главен оперативен директор, и Тина Ковалевски от Sony Santa Monica, като главен стратегически директор. В момента студиото има 40 служители, но целта му е да се разрасне до персонал от 100 души през следващата година. Като целта е да не се привличат само известни таланти, и нови след колежа, като се търси да се създаде ново поколение от специалисти. Не става ясно кой ще първият проект на That’s No Moon, но името му, което буди асоциация с Междузвездни войни, може да носи улика за бъдещите им гейминг проекти… 

  • author image
    авг. 2, 2021 @ 21:19 pm

    Дано направят добри игри