Българската игра SpellPunk VR ще вземе участие на Sofia Game Night 2020

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Българската екшън мултиплейър VR игра на студиото Incineration Productions JSC ще участва в тазгодишното издание на набиращият скорост от година на година градски фестивал за игри Sofia Game Night. Третото по ред издание на фестивала ще се проведе само след няколко дни – на 24 октомври и ще се радва на богата програма обхващаща компютърните, настолните, образователните, политическите, арт и градските игри. Тази година предвид по-необичайните обстоятелства в малко "по-специален" режим.

От Incineration, които са ни познати със story-driven dark fantasy action-adventure (последният да затвори вратата) играта им Third Omen, която се очаква да дебютира през 2022г., описват SpellPunk като екшън мултиплейър игра, чийто арт стил наподобява комикс и силно иновативен геймплей за жанра. По време на игра, с помощта на ръцете си може да рисувате магически символи във въздуха. Когато символът е нарисуват правилно, той активира съответната магия, чрез която може да атакувате опонента си.

В последно време играта набира все повече и повече популярност сред световната геймърска общност, след като дебютът ѝ бе отразен в най-голямата международна медия за виртуална реалност UploadVR, а YouTube-ри от цял свят не спират да говорят за нея и да я играят. Музиката на SPellPunk VR също е повод за национална гордост, тъй като е написана от световноизвестната композиторка, работила по редица филми и видеоигри, Пенка Кунева.

Ако за първи път чувате за българската игра SpellPunk и сте пропуснали предишната ни статия за нея, марш да се поправите на следния адрес! Играта е налична за всички VR платформи, за които може да се сетите. Но все пак знайте, че играта е все още в Early Access и има аспекти от нея по които трябва да се поработи още.

Има слухове, че от студиото ни готвят още изненади през тази година, които не включват SpellPunk. Така че, бъдете на щрек!