Бившата легенда на Blizzard Крис Медсен ще прави бордови игри

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Когато Крис Медсен напусна Blizzard през 2016г, това беше голям удар за феновете. Бившият криейтив директор на Overwatch прекара цели 23 години в компанията и има пръст върху практически всяко едно заглавие от оригиналният Warcraft: Orcs and Humans чак до WOW: Legion.

След напускането на Blizzard, Медсен планираше да се пенсионира: "Няма да започна работа в друга гейминг компания и също така не планирам да работя по нови проекти. Годините които прекарах в Blizz бяха дълги, уморителни, но и също така прекрасни. Сега планирам да забавя темпото, да си почина, да заседна на дивана и да надебелея".

Всички знаем, че както времената, така и хората се менят, а г-н Медсен не прави изключение от правилото. Вчера той обяви във видео в YouTube, че заедно с бившият вице президент по контрол на качеството Майк Гилмартин планират да започнат своя собствена компания за бордови игри наречена Warchief Gaming.

Във видеото Медсен разказва, че пази скъпи спомени от своето детство играейки на бордови игри със своите приятели. Също така добавя, че те са му помогнали да развие въображението си неимоверно.

За финал Медсен пояснява, че дните му на "велик корпоративен офицер" в големи компании като Blizzard са останали зад гърба му и е очарован от идеята да се впусне в това малко по размери приключение и същевременно да има пълен контрол над това което прави.