Футбол: Euro Championship

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 18 окт. 2009

Продължаваме приключенията по (уеб)страниците на РС Mania на футболна вълна. За разлика от Football Stars Euro Championship е чистокръвен футболен симулатор, в който, както става ясно и от заглавието, ще се опиташ да се пребориш за спечелването на купата на Европа…. на национално, не клубно ниво. Чудесен метод да помиришеш световната слава след поредната издънка на нашия национален отбор, доказал че е крайно време да смени професионалното си поприще с риболов например (Бербооооо – рибооооо!). А, освен това играта е един чудесен повод за пореден път да нахраним некадърността на баш отбора ни.

Euro Championship дава за избор три режима на игра. Приятелските мачове са за бързо разцъкване, когато искаш да тестваш пърформанса на конкретен отбор срещу друг или не искаш да се ангажираш с цялото първенство. Турнирът си е самото първенство – избираш отбор и оттам нататък те чакат серия от мачове – класирания, осмина, четвърт и полуфинал, както и самия финал. Удобно е, че по всяко време можеш да излезеш от играта, запазвайки прогреса си до момента. Дузпите са си дузпи – врата, пет опита и те пускат да си тестваш късмета.

Euro Championship е изцяло класически изглеждащ футболен симулатор. Използвана е изометрична перспектива, за да ти покаже терена и 22-та футболисти. Макар и не триизмерна – графиката е красива, а нивото на zoom е прилично, позволявайки ти добре да виждаш терена, като в същото време топката и футболистите са с нормален рамзер и не си вадиш очите да ги откриеш дори при 1.8 инчов дисплей.

Преди или по време на мач можеш да менажираш тима си, да избереш тактическата му формация или да приготвиш резервите. На ниво геймплей Euro Championship се върти около първата FIFA. Няма кой знае какви екстри, само базисното, нужно ти за максимален фън – контроли за движение, пас и шут при атака или за подсечка при защита. Всичко останало е в бързината на реакциите и пръстите ти.

Автор: Георги Панайотов