Фоторамка: Transcend PF700

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 18 дек. 2009

Този модел дигитална рамка на Transcend на практика се явява музикален, аудио- и видеоплейър, календар и часовник в едно!

В готината и весело направена кутия на PF700 е намерено място за всичко необходимо – самата рамка, крачето за подпиране, USB кабел, дистанционното, захранването, диск с драйвери и софтуер, както и ръководството. Изпълнена е в два цвята –  много бледо жълто тип слонова кост и черно, като и при двата варианта цветът не е равен, а има текстура, подобна на пчелни кутийки.

Последното няма да ви трябва  – просто слагате крачето, за да се крепи рамката, включвате захранването, вземате дистанционното, натискате ON и след като сложите карта или USB памет (те се сканират за поддържаните формати – за справка погледнете карето), виждате каквото сте снимали или избрали. Имате възможност да видите тъмбнейли или картинката на цял екран, както и да укажете каква ориентация да се ползва за снимките, дали да се завъртат, увеличават, дали да им се сложи рамка и дали да има звуков бекграунд. Екранът е много ярък и рязък като образ и с доста голям ъгъл на виждане. Добавената система NaturaTone прави още по-добре и естествено изглеждащи цветовете, ако на снимката има лица и хора.

Плейърът за видео се справи учудващо добре с avi файл 640х480 с размер 500 МВ, макар че силата на рамките не е в гледането на филми. 🙂 За да не използва само от време на време,  в рамката са вградени календар и дигитален часовник, които може да се ползват заедно или поотделно и са перфектни за ежедневна употреба. Към тях има екстрата да маркирате дати и да ви се напомня за събития, които се случват на тази дата.

Друга готина функция на PF700 е, че е съвместима не само с Windows (не всичко, което е компютър, е с редмъндската операционна система), а се поддържат MacOS версия 10 или по-късна, както и всички UNIX дистрибуции с кернел версия поне 2.4.

Ако сте се засилили да купувате за себе си, някой приятел или за семейството за празниците някакъв технологичен подарък, замислете се и за тази фоторамка.

Автор: Пеню Дачев