Фотоапарат: Casio Exilim EX-Z35

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 11 апр. 2010

Като добавка на богатия асортимент от цифрови фотоапарати, в които са комбинирани технология и стил, Casio представи нов компактен цифров фотоапарат от популярните си линия Exilim – EX-Z35. Той разполага с интелигентни автоматизирани функции, подбрани в тънък и компактен дизайн.

И макар и да се води един от най-базовите модели, които ще намерите на пазара, тази камера е много добра, особено за цената на която се предлага. Е, няма да намерите десетки допълнителни функции, но тези, които са включени, са много удобни и лесни за ползване, което е и идеята на този клас фотоапарати.

Той разполага с 12,1-мегапикселов сензор за изображения, 3x оптично увеличение, опция за откриване на лицето и фокусиране върху него, няколко автоматични режима на снимане, както и готови сцени (избират се от бутончето BS), които позволяват на всеки да използва този фотоапарат, без да се изискват специални познания и умения. Камерата разполага и със специален бутон с видео запис и може прави филмчета с широкоекранен формат (максимум 848×480) и дори има специална настройка за видео, което да бъде качено директно в YouTube.

Въпреки че камерата е много тънка, тя може лесно да се управлява дори и с една ръка. Малкото бутончета са добре обозначени и дават възможност за бързо и лесно използване. Освен това имате възможност да персонализирате лявата и дясната посока на един от контролерите и да добавите бърз достъп до някои от най-често използваните от вас настройки на фотоапарата. Гледането на изображенията става на 2,5 инчово LCD – достатъчно ярко и контрастно, за да видите добре снимките и филмчетата си при всякакво осветление, макар че пряката слънчева светлина може да направи това малко по-трудно.
Филмчетата и кадрите, уловени с  EX-Z3, са на очакваното ниво – снимки, добри за печат до 20х30 см, а клиповете са ОК за гледане на произволен лаптоп, дисплей, монитор или телевизор. Хубаво е, че са с наситени, приятни и естествени цветове. Захранването на Z35 е с 710 mAh акумулаторна Li-Ion батерия. Тя позволява да се заснемат около 150 снимки и няколко клипа с едно зареждане, преди батерията да се изхаби напълно и то при ползване на светкавица в автоматичен режим.

В комплекта е включено и външно зарядно, с което лесно поддържате втора заредена батерия. Вградената памет е само 17 мегабайта, а един кадър в максималната резолюция с минимална компресия е над две меги, така че мислете да си купите карта с капацитет поне 8GB, за да може да се възползвате от пълните  възможности на този симпатичен апарат.

Автор: Пеню Дачев