Флаш: Patriot Supersonic USB 3.0

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 09 мар. 2011

От доста време стандартните USB флашове са се превърнали в предпочитания начин за пренос на файлове между компютри. Въпреки това огромното мнозинство от флашове на пазара ползват вече остарелия USB 2.0 стандарт. Те, разбира се, също ще ви свършат добра работа, но защо да се ограничавате, при положение че може да постигнете много по-висока скорост на трансфер на данни? Поне такава е логиката зад предложението на Patriot и техния „свръхзвуков” флаш, който използва новия USB 3.0 и е с капацитет от впечатляващите 64 GB.

Тъй като 3.0 все още не е общодостъпен стандарт, всички сериозни производители започнаха да изкарват нови модели, базирани на него. Тези флашове имат скорост, която е до 10 пъти по-бърза от тази на 2.0 моделите. Patriot обаче е сред малцината, които наистина се опитват да извлекат максимална производителност и още по-високи скорости. За да постигне това, Supersonic е проектиран като решение тип „всичко-в-едно”, което включва истински (а не модифициран) USB 3.0 контролер с един чип и използва 4-канална архитектура на паметта. Така „свръхзвуковият” флаш може да постигне скорост на прехвърляне на данни, която е още по-висока дори от 3.0 стандарта.

Въпреки изключително високата производителност, моделът се предлага в пластмасова опаковка, която изобщо не загатва за мощта, криеща се вътре. На нея са отбелязани характеристиките на флаша, 5-годишната му гаранция и това, че е съместим със стандартни USB 2.0 и 3.0 устройства. Обратната съвместимост на джаджата стига чак до свръхостарялото 1.1, но там скоростта ще бъде силно ограничена до максимално позволеното от устройството.

Семплият вид на модела се подсилва и от дизайна му, в който няма да откриете нищо необикновено. Supersonic наподобява абсолютно стандартен флаш с черно алуминиево покритие. Последното обаче е удароустойчиво, така че ценното ви USB и информацията на него са добре защитени.

Колкото и да е невероятно, Patriot Supersonic USB 3.0 не е най-бързият флаш на пазара. Той обаче е изключително добро предложение, тъй като технологията му е максимално оптимизирана и ще послужи на потребители, които търсят висока производителност, съчетана с компактни размери. Флашът се предлага с капацитет от 32 GB (110 долара) и 64 GB (200 долара), което не е евтино, но пък отговаря на качеството, което получавате.

Автор: Филип Станиславов