Флаш-памет отварачка Trekstor

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 31 дек. 2008

Trekstor 51312 e двугигабайтова флаш памет, с която могат да се отварят бутилки. Толкоз, в общи линии с това се изчерпва описанието на една флаш памет. В смисъл – какво толкова да се каже? Чип, в екстра пластмасов (в случая екстра здрав алуминиев калъф), който се ръгва в единият край на компютъра и за момента е най-сигурният начин за защита на данните, заради пълната липса на технични части в него. Естествено, винаги има опцията да изгори или да минете с валяк през него… но те са по-редки от опцията да ти посегне птицечовка в разплодителния си период. 

Все пак, Trekstor 51312 има няколко уникални характеристики. Очевидното е отварачката в единия му край. Това прави флашчето перфектно за комбинация с FM car transmiter, тъй като хем си носите музичка, хем не правите някакви геройства с камъни, вилици и ножове при отварянето на бирените бутилки по време на екскурзия. От друга, подсиленият му алуминиев корпус прави флашката теоретично неунищожима. Решихме да я подложим на няколко теста, стандартни за опасностите, които всяка една флашка може да преживее. Изпуснахме я “случайно” от масата, метър и половина разстояние и от осмия етаж.

Оцеля, като последният тест най-много ни притесни, тъй като сътресението можеше да откачи чипа от USB преходника. След това я метнахме срещу стената, сложихме гореща чаша кафе и най-накрая я използвахме като отверка. Крайният резултат беше една доста поочукана, но все още работеща без забележки флашка. Екстремният тест бе набутване в пералня + центрофуга (колко често се случва да си забравите флаша в джоба на дънките, а?). Тук вече успяхме да я убием, но след разглобяване и сериозен анализ се оказа, че чипът е непокътнат, а USB конекторът се е задръстил с прах за пране и просто прави лош контакт. Уви, след това така и не успяхме да я сглобим отново – така че, ако искате хипер издръжлива флашка, която между другото отваря и бутилки – това е вашият избор.

Автор: Георги Панайотов