Триизмерен футбол от висока класа

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Всяко лято на четири години светът е футбол. И този път е така, а емоциите на зеления терен се нагорещяват с навлизането във фазата на директните елиминации. Но Южна Африка е далече и не всеки има възможност да види случващото се на стадиона. За всички онези фенове, които искат да почувстват неподправеното усещане на големия футбол, без да напускат уюта на дома си, технологичният гигант Sony е подготвил няколко неустоими предложения. Те бяха представени на специална презентация в студиото на Световното първенство по футбол в Националния дворец на културата в столицата.

Японската компания обяви въвеждането на 3D телевизорите серия HX800, които ще ви направят съпричастни към всичко, което се случва по време на Световното първенство по футбол. Тези модели предлагат възможност за 3D образ с невероятно съотношение цена/качество и несъмнено ще поставят нов стандарт за стилен, усъвършенстван от техническа гледна точка телевизор с 3D съвместимост на достъпна цена. Първият пуснат на пазара модел HX800 ще бъде последван от други телевизори от 3D серията на Sony.

Естествено, най-новата 3D технология на Sony ще бъде включена във всички нови 3D BRAVIA телевизори. Изградена на базата на последната 200-херцова технология на Sony за опресняване на образа, която позволява на зрителите да виждат триизмерно при Full High Definition 1080p качество, High Definition 3D картината е усъвършенствана допълнително с въвеждането на ‘High Speed Precision’, ‘LED Boost’ и ‘3D Up-conversion: това са три уникални за Sony технологии, чиято цел е да направят 3D образа още по-ясен и ярък, а 3D преживяването – още по-вълнуващо. Особено интересна е High Speed Precision, която намалява до минимум преливането и смесването на 3D изображенията, предназначени за лявото и за дясното око.

За да се потопите в палитрата от образи и цветове, Sony предлага и специални триизмерни очила, използващи технологията на активното затъмняване за Full High Definition 3D. Особеното при тях е, че те са проектирани  по специален начин. Те са комфортни и издръжливи, с гъвкави и регулируеми дръжки и „нос” в избор от цветове, за да отговорят на стила и да гарантират удобството на всеки. За малките деца и хората с по-малки лица има по-малки розови и сини очила с живот на батерията от близо 100 часа и автоматична функция „изключване” за нейното пестене. По този начин 3D очилата на Sony позволяват по-дълго да се наслаждавате на триизмерното действие.

Освен с телевизори от най-висока класа, Sony разполага в каталога си и с многофункционалната гама от 3D Blu-ray плейъри и системи за домашно кино на пазара. Вече можете да намерите в магазините “3D ready” Blu-ray плейъра S470, проектиран да допълва новите 3D телевизори със същата марка, при това на изключително достъпна цена. Едновременно с пускането на 3D телевизорите на Sony излиза и 3D фърмуерен ъпгрейд, което осигурява Full HD възпроизвеждане на 3D Blu-ray disc. Моделът S570, който излиза веднага след него, е първият възпроизвеждащ модел. Начело с BDV-E370, пълната гама от Blu-ray системи за домашно кино на Sony за тази година също е “3D Ready”.

За да бъде пълен празника за футболните фенове, наскоро Sony и ФИФА потвърдиха, че ще заснемат 25 мача от Световното първенство по футбол в 3D. В допълнение към 3D предаванията на живо и други общодостъпни възможности за гледане по целия свят, широката публика ще може също да се наслаждава на 3D рекламните трейлъри на всяка от 25-те срещи, излъчвани на екраните на 3D телевизори с марка Sony в приблизително 1300 магазини, предлагащи продукти на Sony, и специализирани магазини на марката в цяла Европа. А по-късно през годината можем да очакваме и  официалния 3D филм на ФИФА за Световната купа по футбол на Blu-ray 3D.

Компанията не забрвя, че нейните фенове са не само любители на футбола, но и запалени геймъри. Ето защо едновременно с излизането на HX800 на пазара, Sony Computer Entertainment Europe ще пусне четири 3D стереоскопични PS3 игри, които са достъпни чрез PlayStation Network и са напълно безплатни за закупилите 3D BRAVIA телевизори. Промоционалните 3D стереоскопични игри включват по нещо за цялото семейство, от физическото вълнение, свързано с Wipeout HD и Motorstorm Pacific Rift, до хапливия хумор на PAIN и предвидената за всички забава на Super Stardust HD.

Автор: Филип Станиславов