Тренажор: Mobile Bodytrainer

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 08 окт. 2009

Кефят ме Kitmaker! Не, сериозно! Това е най-загрижената за здравето и личния ти комфорт компания производителка на джава самоучители. То не бяха тестове за интеуигентност, разговорници, комаротрепачи… казано простичко: яката работа. Сега ти предлагат личен бодибилдинг трейнър, с който на цената на един дюнер да се стегнеш и да имаш фигура трепач. При това, без да се налага да купуваш шит продуктите, рекламирани по телевизията, за които всички знаем, че са като младите гаджета – интересни са ти през първата седмица, играеш си малко с тях, след което ги мяташ да събират прах в гардероба.

Mobile Bodytrainer стъпка по стъпка (или по-скоро картинка по картинка) ти обяснява какви упражнения да правиш, за да се поддържаш във форма. Започвайки със стречинг и кардио, минавайки през отделни тренировки за мускули, разделени по групи и стигайки до общи индоорс и аутдоорс съчетания. По-простичко и тривиално не може да бъде, но всички знаем, че дяволът е в детайла, а гениалността се крие в простичките неща.

Идва обаче интересната част. Джава апликацията е изцяло на английски. Ако не си облажен с познания по този език (всъщност това е единственият минус на Mobile Bodytrainer в сравнение с останалите игри на компанията, които бяха локализирани), попадаш в странния свят на картинките с двусмисленно значение. И тук вече става забавно. На една от тях например (клек с дъмбели) се вижда разкрачено човече със стрелкичка, тръгваща точно от центъра на пикселизираното му дупе и сочеща надолу. Другите картинки могат да бъдат интерпретирани като самонаказващо се с тупаници в главата човече, такова със силно психично разстройство и неконтролируеми тикове, за да привършим с груповите упражнения, за които… всъщност използвай въображението си.

Mobile Bodytrainer няма да те научи на нещо кой знае какво, ако си изкарал половин една година в залата и си читанкал по въпроса какво и как трябва да правиш. Но ако тепърва стартираш аматьорско спортната си кариера, или просто от време на време получаваш непреодолимото желание да се разкършиш, а не знаеш как – това е правилната апликация за теб.

П.П. Дъмбелите, щангите и смешните човечета не са включени в цената на смс-а.

Автор: Георги Панайотов