Тест: English Trainer

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 07 сеп. 2009

English Тrainer е серия от интерактивни мини игри, чиято цел е да подобрят уменията ти по английски. Все пак имай предвид, че става дума за телефонна апликация, а не DVD към курса по английски на Кеймбридж. Добрата новина е, че апликацията е напълно локализирана на български, която прави тренировката наистина полезна.

В English Trainer ще имаш няколко възможности да провериш дали добре си и научил урока. Първата фаза е най-лесната. Дават ти се картинки на обекти и опцията да избереш една от четирите думи, която съответства на тях (например: стол, трактор, крава и т.н.). Втората е с елементи на фърст пърсън шутър. По екрана летят думички, а под него имаш празни полета. Трябва да подредиш смислено и граматически правилно изречение. Уви, точно този тест е доста лесен за чийтване, трябват ти просто базисни умения за броене до 10, за да можеш да подредиш думите според броя на буквите в тях.

Следващите упражнения са с една идея по-сложни. Първото е за откриване на грешки. Дават ти се няколко думи с кофти правопис, трябва да откриеш тази която е правилната сред три грешни или грешната сред три правилни (Пример: АвторЪ е идиут, мъ зъ сметкЪ нъ товъ е многУ секси). Упражнението има и още един ефект – с малко умение и доста копи/пейст ще можеш да докараш учителката си по английски до колики с правописа си. Последното упражнение е поставяне на дума в изречение, като отново присъства условието всичко да е политически, граматически и смислово коректно.

English Trainer е полезна джава апликация, не е игра, но пък е фън. Особено ако проявяваш афинитет към чужди езици. Полезно е както за супер начинаещи, така и за убер про-та. Колкото добре и да знаеш един език, винаги има с какво да те изненадат.

 

Автор: Георги Панайотов