Телефон: Sony Ericsson F305

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 10 мар. 2009

След серия от ъпдейти на смартфон и музикалните им модели, започна да се усеща липсата на нови телефони в кежуъл сегмента. Sony Ericsson F305 се появи в края на миналата година, но дойде у нас в края на януари. Телефонът хваща окото още на пръв поглед. Компактен слайдър в перлено бял цвят. Дизайнът му е скромно изящен, а използваните материали за корпуса са на границата между нормалното и доброто качество. Клавиатурата е нископрофилна и изненадващо удобна. Повечето с този дизайн и размер на клавишите имат навика да реагират при едно натискане с два или повече символа.
Като хардуер Sony Ericsson F305 не е нищо впечатляващо. Но моделът е разработен с идеята на него да се цъкат игрички – продукт от партньорството между Sony Ericsson и Gameloft. С други думи – всички игри на компанията са оптимизирани за интерфейса и възможностите му, представяйки красива (за телефон) 3D графика без нуждата от специален графичен процесор (като в Nokia N82 например) и без лаг. Някои дори се възползват от двата специализирани гейм бутона, разположени над дисплея. SE малко щипва идеята на Nokia от моделите N81, 95 и 96. Това всъщност не е проблем, проблемът е че са го направили плахо, а самият телефон както вече казахме е доста компактен, крехък и неудобен за хващане в Landscape режим. От друга страна, това е правилна стъпка напред и се надявам SE да продължат експериментите в тази насока.
Дизайнерите на телефонът са помислили и за един от най-често срещаните проблеми в тънките, GSM-и – често чупещият се капак на батерията. В пакета с телефонът, освен стандартните зарядно, кабели, слушалки, ръководство и диск със софтуер ще намерите и втори допълнителен капак, с различен дизайн от оригиналният, в случай че го повредите или просто ако искате да разнообразите визията му.

Автор: Георги Панайотов