Телефон: LG GD510 Pop

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 27 дек. 2009

Предишният телефон от нисък клас на LG, наречен Cookie, беше доста постен откъм екстри, но въпреки това пожъна сериозен успех, като към днешна дата по света от него са продадени над десет милиона бройки. LG явно са усетили накъде духа вятърът – по-голямата част от потребителите като че ли не се интересуват кой знае колко от неща като синхронизиране на e-mail профили с настолен компютър или GPS навигация. Затова сега от корейската фирма ни представят поредното си предложение, което няма да ни смае с кой знае какви възможности, но пък е адски евтино и стилно – GD510 “Pop”.

От компанията рекламират GD510 Pop (Кръстьо) като най-компактния напълно тъчскрийн телефон в света. Това твърдение може да се приеме, но с някои уговорки. Телефонът действително е най-малкото подобно устройство на пазара, с размери от едва 97 x 50 x 11mm и тегло от 87 гр. Управлява основно през 3-инчовия си дисплей, но има и един-единствен бутон отпред. Функцията му на пръв поглед е малко странна – това не е Home бутон, както при iPhone например, а служи за приемане и прекратяване на разговори. Той дори свети в различни цветове, в зависимост от състоянието на апарата. Когато телефонът е неактивен, ръбът на бутона свети в бяло, когато някой ви потърси, се оцветява в зелено, а когато разговаряте или сте отворили програма, е червен и с натискането му прекъсвате разговора или спирате програмата. Има още няколко копчета по ръбовете на устройството – там ще намерите контролите за звука, копчето за заключване и бутон, който ви отвежда при програмите.

Откъм интерфейс GD510 (Арменския) Pop отново няма да ви стъписа с нещо ново. Използвани са същите прийоми на навигация, както във всички последни модели на LG – с въртящия се куб и подредени в редички иконки. В landscape режим разполагате с QWERTY клавиатура за писане. Малко са сгъчкани на екрана с резолюция 240 x 400, но какво да се прави. Иначе в задната част има съвсем базова 3МР камера, без глезотии като автофокус и светкавица. Сред апликациите ще намерите няколко вградени игрички, както и аудио и видео плейъри. Отново, нищо специално – видеоподразделението дори не поддържа DivX. Телефонът дори разполага със собствен уеб браузър… ако намерите начин да го ползвате, защото не се поддържат нито 3G, нито WiFi.

Финалната ми оценка за GD510 Pop (Богомил) е, че това е един добър телефон, но само за целевата си аудитория. Има всички базови функции, които бихме очаквали да видим в телефон през 2009 г., но нищо повече. Ако искате да сърфирате в интернет или да се занимавате с по-сериозен гейминг на телефона си – потърсете друг модел, който обаче ще ви излезе и по-скъп. Ниската цена според мен успешно оправдава липсата на “мускули” при този апарат. В крайна сметка – за всекиго по нещо.

Автор: Пламен Димитров