Телефон: Gaoxinqi H69

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 09 мар. 2009

Ако не сте чували за производителя Гаоксинки, спокойно – ние също не бяхме чували. Затова любопитството ни беше повече от обикновеното, когато отворихме кутията на актуалния модел GSM – H69.

Като дизайн H69 доста наподобява този на Nokia N73, но в случая се вижда опит за уникалност с малко по-нестандартната визия. Клавиатурата вместо да е в 3 колонки от по 4 клавиша е с 4 колонки от по 3 клавиша, което в началото обърква, особено ако сте свикнали да пишете бързо, без да си гледате ръцете. Целият телефон е от издръжлива пластмаса с алуминиеви лайсни, правещи го доста солиден и удобен за носене по джобовете на дънките. Форм-факторът му на моноблок също го прави доста удобен в ръката.

Вместо стандартно зарядно, телефонът разполага с кабел за връзка с PC, който можете да включите директно в USB порта, или към мрежовия адаптер с USB порт, както и в допълнителното зарядно за втората батерия. Колко често ви се е случвало да трябва да презаредите телефона си, докато сте на работа, а да сте оставили зарядното в къщи? H69 може да използва за зарядно абсолютно всяко РС, което е адски голям плюс.

Интересно е, че в кутията на телефона има гейм контролер с D Пад и 8 бутона. Този конкретно е предвиден специално за емулираните в телефона Nintendo игри, но пък идеята за подобен телефонен аксесоар определено ми хареса. Надявам се скоро да го видя в Bluetooth версия и за други телефони.

Телефонът използва Java система от менюта (на български), поддържа две сим карти и има чувствителен на допир дисплей, ако не искате да пипате клавиатурата. Плейва мр3-ки и видео и може да снима във фото и видео режим. Уви, материалите, използвани в него, отговарят на цената му така че не очаквайте touchscreen-a да е като този на iPhone.

Автор: Георги Панайотов