ТВ Тунер: Video Mate U2600F

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Кога за последно време седна пред телевизора за повече от 30 минути докато вечеряш например? Всички филми така или иначе са в нета, добрият монитор излиза в пъти по-евтино от плазмата в хола. Последната пък бе превърната в ироничен символ на престиж от парвенютата, които така и не могат да проумеят, че аналоговият ТВ сигнал просто не изглежда добре, излъчен в размер над 15 инча. А ако искаш да гледаш DVD, отново компютърът е решението, а и идва с по-добрата 5+1 аудио система, закупена, за да се усетиш наистина на бойното поле. Стигаме до извода, че ТВ се гледа все по-малко и по-малко. Не, че няма какво да се види, просто не винаги намираме сили и желание да се преместим от единият екран на другия.

Video Mate U2600F премахва последното изискване. Бучваш го в свободен USB порт, занитваш му кабела или антенка, следва кратка инсталация на приложения към кутията му софтуер и voala – имаш си ТВ на компютъра. Или на лаптопа. Което пък го прави страшен при командировки и почивки, защото в повечето хотели има кабел, но няма телевизор… или има телевизор, но той е набор на тазгодишните абитуриенти.

Опцията да добавиш и ТВ функция към РС-то си е само началото на щедростите, предлагани от Video Mate U2600F. Със съответния софтуер можеш да запишеш което си поискаш предаване/сериал във файлова компресия по избор за личния си архив. Въпреки че, ако решиш да записваш в HDTV, ще имаш нужда от поне 3 гигагерцов процесор и 512 MB RAM. Ако не ти се гледа телевизия, можеш да послушаш и ФМ радио, тъй като Video Mate U2600F играе ролята и на FM тунер. Последната му и най-хитро скрита функция е опцията за приемането на аналогов сигнал и старите VHS плейъри. На пръв поглед обикновена функция, но всъщност това е един адски, адски евтин начин да цифровизираш обемната си колекция от касетки от време оно или семейните филмчета от лятната почивка на родителите ти например.

Към комплекта получаваш всички нужни ти кабели, самия Video Mate U2600F и дистанционно управление. Опция за … “скрийншотирането” на отделни кадри, запис на предавания по часовник и пускането им вместо течащата програма в различно от стартовото им време. Така няма да се тревожиш, че изпуснеш любимото си предаване, защото си се заиграл на нещо или си се улисал в Skype конферентен разговор по последните за деня клюки.

 

Автор: Георги Панайотов