Състезание: The Fast and the Furious FIG

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 31 авг. 2009

Браузър игра с рейсинг елементи и много визуални екстри – така най-точно бихме могли да опишем Fast and the Furious FIG, поредното заглавие от каталога на шведската компания, известна с работата си по Terminator: Salvation FIG и Wanted FIG.

Още в самото начало ще трябва да изберете своя автомобил, с който ще участвате в бесните улични надпревари. Основната ви цел е една – да натрупате колкото се може повече „уважение”. Тази статистика е ключов елемент в геймплея на Fast and the Furious FIG и може да бъде увеличавана като печелите все повече състезания, имате принципно по-високи статистики или пък като снабдявате колата си с по-добри и по-готини части. 

Разбира се – взаимодействието с останалите играчи в света на браузър играта заема основно място. Преди да ги предизвикате, за да видите кой е по-бърз, може да проверите техните коли или просто да си размените няколко приказки в чата.

Излезете ли на пистата, връщане назад няма. Как тогава протича едно състезание? Трябва много внимателно да прецените до каква степен можете да пришпорвате автомобила си. Колкото по-голяма мощ му давате, толкова по-добър шанс имате, за да спечелите. Но и същевременно по този начин му нанасяте щети.

В случай, че искате да добавяте, премахвате или тунинговате части от колата си пък, трябва да посетите секцията “Your Garage”. Именно тук е и мястото, където ще я поправите след поредното състезание. Колата ви трябва да прекара известно време в гаража, за да се възстанови, което означава, че няма да може да се впуснете в нова надпревара на момента.

Общо взето Fast and the Furious FIG е една приятна занимавка – както за феновете на автомобилните занимания и филма „Бързи и яростни”, така и за любителите на браузър заглавия. Самият факт, че тук няма да откриете кой знае колко текстови пояснения, прави играта лесна за усвояване и достъпна за доста по-голям кръг от хора. Така че какво чакате – пробвайте се, безплатна е.

Автор: Петър Йорданов