Състезание: Ferrari World Championship

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Сезонът във Формула 1 навлиза в разгара си и едва ли има по-добър начин да прекарате свободните си минути с телефон в ръка освен с игра на Ferrari World Championship. Това е един от най-щурите, най-забавни и най-пълноценни автомобилни симулатори, появявали се някога зa Java платформата. Играта е посветена на отбора на Ferrari и като следствие ще можете да се състезавате или с Фелипе Маса, или с Кими Райконен. Ако не сте фенове на скудерията, все пак си заслужава усилието да видите детайлното възпроизвеждане на пистите, готиното управление на болидите, както и другите екстри на тази Java игра.

Променящите се атмосферни условия са сред бонусите, които геймплеят ви предлага. Докато карате, ще получавате инструктаж от бокса как най-добре да вземете следващия завой и какво препятствие ви очаква. Ако се чувствате неуверени в моторните спортове, можете да настроите играта да ви подпомага при завиване например. След като усвоите тънкостите на болидите във Формула 1, ще можете да избирате между три различни степени на трудност, така че да усетите в пълна степен тръпката на високите скорости. В самия бокс пък ще можете да покажете сръчност и да смените гуми и налеете гориво за норматив. Особен бонус в играта е възможността да шофирате ретроболида Ferrari 500 F2 от 50-те години на 20 век.

Освен от изометричната гледна точка ще можете да управлявате болида и вътре от кокпита, както е обичайно при автомобилните симулатори за РС или конзоли. Като цяло Ferrari World Championship е един достоен конкурент на всяка автомобилна симулация, излизала през последните години за всякакви платформи. При общия глад за нови F1 приключения това е повече от свежа глътка въздух за феновете с бензин в кръвта.

Автор: Александър Бойчев