Състезание: Asphalt 4 : Elite Racing

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 26 дек. 2008

Gameloft успяха да възприемат стратегията на Electronic Arts по отношение на рейсинг игрите си. С тази разлика, че вместо по една на година, пускат по 2 или дори 3 за всички възможни мобилни платформи.

Asphalt 4: Elite Racing е последната част от най-тиражирания им рейиснг франчайз и въпреки че не се различава много от предишните части, в него са полирани и ъпгрейднати всички познати елементи, за да се стигне до създаването на най-добрия рейсър за мобилни телефони.

Между другото, в зависимост от устройството в ръцете ви, ще се променя и графиката, и ако сте от щастливците, разполагащи с някоя от последните N-ки на Nokia с NGage платформа и отделен видео процесор, ще се насладите на доста приятно 3D, съпоставимо с това на Need For Speed 3.

В Asphalt 4 ще можете да изберете една от няколкото луксозни спортни коли и мотоциклети (вариращи от версията за различните телефони) и да се впуснете в серия от състезания по цялото земно кълбо. Играта предлага огромно количество тунинг елементи – както визуални, така и по двигателя, които се отключват с натрупването на пачки от успешно завършени финиши. Ще можете да си изберете и спътница, която да ви носи перманентен пасивен бонус във всяко състезание.

На пистата ще събирате бонуси, пълнещи двустепенното ви нитро и кеш, както и маркери, занижаващи Wanted статуса ви. Gameloft са доразвили елемента с преследващите ви ченгета и вече не само ще използват коли, но ще правят барикади на пътя, дори ще пускат полицейски хеликоптер по петите ви. Това леко вдига трудността на играта, но при финалното класиране, дори третата позиция ви устройва, така че има място за грешки.

Автор: Георги Панайотов