Стратегия: Imperia Online

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 04 авг. 2010

Чудили ли сте се някога какво е да бъдеш средновековен владетел? Да имаш множество поданици, които постоянно ти се оплакват и ти мрънкат, чийто прищевки трябва да задоволяваш ежедневно? Да разполагаш със земи, които да обработваш и засяваш? А в един определен момент, когато мощта ти нарасне пропорционално с твоето самочувствие – да водиш дълги и изтощителни войни за надмощие, слава и чест. Е, с Imperia Online най-накрая ще разберете…

Шансът да не сте чували за тази българска браузър стратегия е минимален, но все пак за онези от вас, които нямат представа за какво става дума, ето какво може да очаквате от нея като геймплей и преживяване.

Тя ще ви пренесе в епоха, в която барутът все още не е открит

Единственото нещо, на което трябва да разчитате, за да спечелите битките на бойното поле, са вашата находчивост и това колко остри са хладнокръвните ви оръжия. А светът в играта  никога не спи – независимо дали сте онлайн или не, вашата империя натрупва ресурси, развива се. Всичко, което правите, се случва в реално време. Ходове няма!

Като всяка уеб-базирана стратегия и Imperia Online не изисква каквато и да било инсталация. Достатъчно е да се регистрирате, което не ви струва и стотинка. Впоследствие ви очаква един огромен свят, пълен с хиляди играчи, с които може да общувате и с които ще се съревновавате. Оттук насетне от вас се изисква да построите вашата империя, стъпвайки върху основите на един изключително добре развит реализъм – както на военния, така и на икономическия модел.

Всяко едно решение, което взимате в Imperia Online ежедневно, е от съществено значение. Да вземем това върху какъв терен бихте искали да изградите нова провинция. В играта има шест вида местности, като всяка една от тях влияе както на икономическото развитие на империята ви, така и на собствената ви армия. Планинските провинции да речем са с много висока производителност, но нямат работна ръка. В равнините обаче е обратното. Затова именно тук е добре да мобилизирате населението си, в случай на война, защото дори и да го избият, то ще се възстанови много бързо. Общо взето е изключително важно на какъв терен се намира дадена провинция, защото това ще окаже ключово влияние на абсолютно всичко – както на икономиката, така и на войната.

Важно е да се отбележи, че Imperia Online е военно-ориентирана игра

Без добре развита икономика обаче успехът ви би бил трудно постижим. Добрата новина в случая е, че икономическият модел тук, за разлика от много други подобни заглавия, е всъщност лесно разбираем и управляем от интерфейса на играта. Достатъчно е да усвоите няколко основни концепции, да следите внимателно приходите и разходите си, и да спазвате един положителен, до колкото е възможно, баланс и сте готови.

Затова ако се чудите с какво да убиете времето си в скучните летни дни, нямате достатъчно мощна машина, за да играете на новите заглавия, но въпреки това ви се разцъква нещо наистина качествено, задължително влезте в света на Imperia Online – българската масова средновековна онлайн игра.

Автор: Петър Йорданов