Стратегия: Galactic Imperia

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 04 авг. 2010

Когато чуя за космически игри, първото нещо, което изниква в съзнанието ми, са екшън-сцените от „Междузвездни войни”, в които множество светкавично бързи кораби се гонят в необятното пространство, за да се… взривят! Да, експлозиите без съмнение са неразделна част от цялостната картинка. Когато става дума за космически симулатори, нещата са лесни – детайлна графика и красиви гледки. Но как стоят нещата с браузър игрите и по-конкретно – с космическата стратегия Galactic Imperia? Възможно ли е заглавие като това да предложи както комплексен икономически и стратегически модел, така и ефектни битки?

В Galactic Imperia изпълнявате ролята на командир, поемащ управлението на обитаема планета, пълна с ресурси. Целта е, разбира се, да бъдете най-добрите, да се изкачите на върха и да се задържите там колкото се може по-дълго време. А за да стане това възможно, трябва да използвате всичко, което имате под ръка, за да създадете армада от кораби и да унищожите конкуренцията. Позната концепция, нали? Можем да я открием на практика във всяка една космическа уеб стратегия…

Това, което отличава Galactic Imperia от масата в мрежата обаче

е именно нейната бойна система. Тук тя протича на два етапа – в първия трябва да преодолеете орбиталната защита и да разбиете армадата, пазеща планетата. А накрая – да унищожите самия команден център, за да можете да започнете да плячкосвате селищата на нещастната планета.

Дали ще се опитате да постигнете галактическо господство сами или в съюз с други хора, зависи изцяло от вас. Няма как да не отбележим обаче, че за разлика от други браузър игри, като Travian например, където гилдиите се използват единствено за генериране на ресурси и обмяна на стратегии, то в Galactic Imperia откриваме специална система, изградена специално за съюзните войни, траещи цели 168 часа.

Бойната система обаче далеч не е единственият плюс

на тази браузър стратегия. Тя е изключително богата на графични изображения, при това стилни и качествени, които правят геймплея далеч по-приятен и разнообразен. Също така онези от вас, които влизат в света на Galactic Imperia, ще бъдат посрещнати от една изключително изчерпателна туториъл система, която ще ви запознае с всички основни пинизи.

Разбира се – конкретни дребни елементи от цялостния геймплей например вероятно биха отблъснали по-нетърпеливите от вас. Като например – необходими са обикновено 30-40 минути в „приготовления” (логично, но на моменти досадно), преди да се впуснете в изпълнението на конкретна мисия или да влезете в битка. Въпреки това ако търсите космическа уеб стратегия с отлична, умело изградена бойна система и позната цялостна концепция, то Galactic Imperia е отличния избор за вас.

Автор: Петър Йорданов