Стартира нов Youtube канал за технологии

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Популярността на YouTube отдавна е известна на всички, но една от функциите на сайта набира все по-голям интерес сред неговите посетители. Става въпрос за т. нар. канали, където всеки, който притежава YouTube акаунт, може да споделя информация и видео клипове, да избира кои от тях са му любими, както и да става почитател на други потребители и на свой ред да трупа свои фенове. Както може да си представите, информацията, която се споделя през тези канали, е най-разнообразна: някои ги ползват, за да представят съвсем лични неща, докато други се опитват да покажат нещо наистина интересно на максимално широката интернет аудитория.

За един такъв YouTube канал ще ви разкажем сега. Става въпрос за junkiefortech – една чисто българска инициатива, която възникна съвсем скоро, но вече набира скорост и почитатели. Както може да се досетите от името на канала, той е свързан с технологии. За разлика от повечето източници на информация, които често могат да бъдат объркващи или дори подвеждащи, тук нещата се представят по максимално опростен и достъпен начин. Целта е обикновеният потребител да научи нещо наистина ново и интересно или пък да получи помощ, ако все още се чуди каква да бъде следващата му покупка.

Junkiefortech стартира преди около месец, но вече има над 20 видео клипа с интересни джаджи от света на компютрите, комуникациите и технологиите. Спектърът на показваните продукти е доста широк. Решили сте, че е крайно време да си купите конзола, но все още се колебаете в избора? Като заклет геймър се нуждаете от максимално добра мишка? Искате да видите в действие новия таблет на Apple, за който толкова много се говори? Всичко това може да откриете именно в този канал.

За момента разглежданите продукти идват от някои от най-популярните технологични марки. В рамките на канала може да се запознаете с цялата G гама на Logitech, периферия на Phillips, мобилни телефони от Nokia, съвсем новия iPad,чието представяне в junkiefortech бе сред първите в Европа, модели на конзолите XBOX360 и PlayStation 3. В близко бъдеще ще видим видео клипове с два от най-очакваните технологични продукта на годината – новите XBOX 360 Slim и Nintendo 3DS, обявени миналия месец на E3 2010, както и последния хит на Apple iPhone 4G. Продуктите се предостяват от Multirama, но който си мисли, че това може да попречи на обективността, просто трябва да види прословутото ревю на слушалките SHC 8585 на Phillips.

Материалите в канала са основно от два типа: ревюта и т.нар. unboxing. Ползата от ревютата не се нуждае от обяснение – винаги е добре, когато чуете още едно експертно мнение или се допитате до коментарите под материала в търсене на личен опит на някой от останалите зрители. Unboxing-ът или разопаковането на кутията с продукта на пръв поглед леко озадачава, но всъщност е един адски полезен начин да разберете какво всъщност се крие в пакета.

Учудващо е, но понякога е наистина трудно да се открие практическа информация за доста от продуктите на пазара. Официалните им сайтове могат да ви засипят с реклами и похвали, но дори и когато ги видите на щанда в магазина, пак е трудно да придобиете реална представа за тях. Чрез метода на разопаковането получавате непосредствена информация за съдържанието на пакета, като например това какви точно кабели идват с новата ви конзола, както и имате възможност да видите в напълно естествен вид продукта, така че да прецените как би изглеждал на бюрото ви или дали ще заема прекалено много място в джоба на дрехата ви.

Безспорно junkiefortech е едно амбициозно начинание, а фактът, че скоро се очаква да стартират и клипове на английски, говори ясно за това. Предвиждат се още материали, посветени на софтуер, както и на любимите ни компютърни и видео игри. Сред по-интересните заглавия, които ще оживеят на страницата на канала са Call of Duty: Black Ops, Medal of Honor, Halo Reach, Gears of War 3 и много други. Така стартът вече е даден и по всичко изглежда, че ще станем свидетели на раждането на един интересен и информативен канал в това чудо на съвременните електронни комуникации, наречено YouTube.

Автор: Филип Станиславов