Спорт: Midnight Bowling 2

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Боулингът на живо притежава особен чар, на който аз съм неподвластен. Смущава ме не тежестта на топката или особеният финт на завъртане на топката, колкото … миризмата на обувки от специалните боулинг гуменки, които оборотно се връчват на посещаващите боулинг залата граждани. Midnight Bowling 2 е идеална за всички, които биха искали да си спестят и риска от липса на свободна пътека. Големият недостатък на тази Java игра е като на всички виртуални забавления – занятието ви ще бъде самотно, а ако пиете две бири, докато мятате топки през екрана на телефона си, това е битов алкохолизъм, а не модерна форма на социализация.

Започвате своето състезание в Маями, като целта ви е да побеждавате убедително, така щото да отключвате всяко следващо ниво. Управлението на играта е просто, но гениално – натискате джойстик бутона, като го задържате и по този начин увеличавате силата на замаха си. Отпускате и отново натискате, за да определите посоката на полет на топката – правилата на тези игри са стари като света и не се променят, което всъщност е закономерно, след като концепцията работи безотказно.

Разработчиците са се досетили, че вероятно бързо ще усвоите механиката на джава боулинга, затова и са предвидили различни състезания и предизвикателства – Battle Mode (игра срещу виртуален опонент), Quick Play (десет последователни пътеки, където целта е да постигнете максимален резултат) и Challenge Mode – целта ви ще бъде да свалите определени кегли само с един удар. Изисква се майсторство, постоянство и хъс. Но за кое истинско предизвикателство не е валидна тази максима? Midnight Bowling 2 е заслуженият владетел на телефоните ни през юни.

Автор: Александър Бойчев