Спорт: Football Trainer

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 29 авг. 2009

Когато имаш любим спорт, правиш всичко по силите си той да е винаги до теб. Купуваш си специализирани вестници и списания. Гледаш всяко едно предаване. Тренираш във всяка една свободна минута. Ти дишаш със спорта си, сърцето ти тупти в ритъма на топката. Просто не можеш да се откъснеш… совен ако валяк не ти мине през краката. Но да приемем, че ситуацията изобшо не е чак толкова тежка и не е нужно да смениш всичките си обувки от 43-ти номер на гипс 50-ти.

Football Trainer ще те закара на футболното игрище. Не истинското разбира се – това в телефона ти. Ще можеш да се упражняваш и съревноваваш в три основни дисциплини – дрибъл, трикве и пасове. Всяка една от тях представлява серии от мини игри, които трябва да преодолееш, за да продължиш напред. Дрибълът например започва с доста елементарно водене на топката в почти права линия в коридор от конуси. След това обаче трябва да успееш да направиш успешен слалом между тях, а със всяко следващо ниво скоростта на играча нараства обратно пропорционално на времето за реакция. За сметка на това конусите стават все по-разделечени един от друг, а тунелът започва да криволичи все повече и повече.

За почивка можеш да се пробваш в упражнения на шутове и изпълнението на преки свободни удари. Тук отново бързата реакция и нацелването на правилните моменти за натискане на бутоните играят решаваща роля в правилното им изпълнение.

Football Trainer е доста забавна игра и преспокойно може да те научи на няколко хитринки за следващото мачле зад блока. Единственият й проблем е, че няма реален мач, в който да тестваш дали си надобрял чак толкова, което е жалко, защото контролите и енджинът са адски удобни за целта. Но нека това не те разочарова. По всяко време можеш да излезеш навън, да наредиш няколко бирени шишета (или конуси, ако си имаш под ръка) и да тестваш IRL какво и как си научил.

Автор: Георги Панайотов