Соларна чанта: Element 5 Mini L Solarbag

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Няма спор, че таблетите са новият пазар хит, а едва ли има съмнение, че iPad е може би най-добрият избор в това отношение. И така, вие сте горд собственик на поредното i-чудо и искате то да ви придружава навсякъде. Естествено, трябва ви не само мобилност, но и защитеност и сигурност, когато носите джаджата със себе си. А освен това бихте вашият iPad да бъде винаги зареден и готов за употреба, независимо къде се намирате и какво е състоянието на батерията.

За вашите потребителски нужди се грижи швейцарската компания Element 5, която буквално преди седмица показа показа новата си джаджа, създадена специално за мобилните потребители – Element 5 Mini L Solarbag. Зад това заглавие се крие една невероятна чантичка, която може едновременно да предпазва таблета и да му осигурява необходимата енергия. Въпреки че според производителите й Mini L е подходяща за няколко вида устройства на Apple, ясно е, че най-много тя пасва именно на iPad.

На пръв поглед соларната чантичка е доста удобна и се отличава със семпъл дизайн, подходящ за лесно пренасяне. Истинската изненада обаче се крие в нейната възможност да зарежда поставеното в нея устройства единствено със слънчева енергия, благодарение на соларния панел, разположен отстрани на чантичката. Той улавя светлината и я предава под формата на електричество към специална батерия, наречена eMicro-Battery, с чиято помощ се зареждат смартфони и таблети.

Идеята зад тази функционалност е проста, поставяте в соларната чантичка вашия таблет и той се зарежда автоматично. Все още не е ясно колко точно време е необходимо за стропроцентово зареждане на батерията, но със сигурност поне в разгара на лятото няма да има недостиг на слънце и съответно на енергия.

И така, имате страхотен таблет, елегантна чантичка, осигуряваща еко-енергия директно от слънцето и пазеща джаджата от издрасквания – какво повече ви трябва, за да понесете любимия си iPad към морето? А, да, забравихме да споделим цената – тя е 348 швейцарски франка или 412 долара.   

Автор: Филип Станиславов