Смартфон: Nokia N81

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 16 апр. 2008

Вероятно сте видели рекламите напоследък за наследника на Nokia 81 – новият N82. Темпът на развитие при мобилните телефони е толкова устремен, че представеният за първи път в края на август 2007 година N81 вече е допълнен от по-нова генерация. Големият 2,4-инчов екран ще ви позволи да гледате видео без да си напъвате очите безкрайно. N81 е с формфактор слайдър. Това е неудобно в случаите, когато се опитвате да хванете апарата здраво в ръка и той неволно се приплъзне и отвори клавиатурата си.

N81 е от породата на т.нар. iPhone-убийци. Благодарение на вградения си wi-fi адаптер сърфирането в интернет с него е е лесно и удобно. Вграденият му браузър ви показва уебстраниците в реален размер, като с джойстика на мишката можете да навигирате вградения уголемител. След като цъкнете в някое от квадратчетата, пред вас излиза желаната информация на цял екран.

Nokia N81 е за мултимедиа. Поддръжката на microSD карти с размер до 4 гигабайта, вграденият 3,5 мм жак за обикновени слушалки или 2-мегапикселовата камера подсказват целта на производителя да даде в ръцете ни едно единствено устройство, с което да се забавляваме, работим и провеждаме телефонни разговори. Единствено корпусът е малко тромав и дебел. Не, той не е дебел – той е пълен с възможности.

Автор: Александър Бойчев