Смартфон: LG KC910 Renoir

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 31 дек. 2008

О както се появи първият iPhone няколко компании се опитаха да направят т.нар. iPhone killer – смартфон с тъчскрийн и мултимедийни функции. По една или друга причина, до момента най-силните претенденти за успех са LG и Samsung, а с KC910, LG дръпна с една идея напред. КС910 е смартфон в пълният смисъл на думата. Интерфейсът му е изцяло подчинен на тъч скрийна, за това на него няма да намерите много бутони, на фронталният панел има точно 3 – за приемане и отказ на разговори и бърз достъп до менютата. Цялата интеракция се осъществява от дисплея, посредством стилус или палец. Както и в Windows Vista, можете да инсталирате различни Widgets, които после да подредите както ви сърце иска на стартовият прозорец. Сред по-интересните от тях (пропускаме стандартните мейл клиент, календар, RSS фийдър, часовник и т.н.) са джогинг асистента, следящ по GPS позицията ви, след което жизнерадостно ви съобщава дали сте успели да претичате поставеното си за цел разстояние преди да сте си изплюли белият дроб от кашлица.

Мейл клиента и браузъра не използват Java код, за да компресират информацията и да я предоставят в олекотен вариант за мобилни телефони. Напротив – разполагате с пълен достъп до html страници, flash презентации игри и филмчета (Youtube, vbox). Когато ситуацията го налага, LG КС910 заменя доста успешно и офис функциите на лаптопа ви, предлагайки QWERTY клавиатура при писането на смс-и, бележки, мейлове и документи. Всички игри за телефонът са съобразени с вграденият в него жироскоп и гейминга напомня, като усещане този за Nintendo Wii.

Финалните щрихи в кутията с плюсове са Wi-Fi и Bluetoth адаптора, 8 мегапикселовата камера с опция за slow-mo видео и force feedback вибрацията, активираща се дори при браузинг на менютата.

Автор: Георги Панайотов