Слушалки: Sennheiser PX 200-II

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 30 авг. 2011

Senhnheiser е едно от най-известните (ако не и абсолютният номер 1) име при аудио оборудването, а с последния си продукт PX 200-II компанията гледа към златната среда на пазара за слушалки. Както подсказва и самото име, PX 200-II не е изцяло нов модел, а подобрена версия на PX 200.

Освен че има козметични поправки по външния вид, новият модел се отличава с по-хубави чашки, които буквално запечатват акустиката в пространството между ухото и слушалката. Комплектът се продава в доста малка кутия, което всъщност е разбираемо, тъй като една от най-удобните функции на слушалките е тяхната компактност. Съдържанието на комплекта е минимално: освен самите PX 200-II вътре ще откриете единствено малка торбичка, в която може да ги съхранявате. Тя обаче едва ли е в състояние да предложи особена защита, което не е добре, при положение, че този модел е предназначен за всекидневна употреба в движение.

Цялостният дизайн на PX 200-II обаче е напълно в духа на Sennheiser. От механичните сгъвки през кабела та до 3.5-милиметровия жак всичко е изключително изпипано и стилно. Кабелът е с дължина 1.2 метра, като на 0.6 метра от слушалките е разположен панела за контрол на звука. Той се управлява елементарно, но едва ли някой щеше да се разсърди, ако отсъстваше за сметка на малко по-ниската цена. Освен това не е изключено с времето да стане източник на статичен шум, който да навреди на качеството на звука.

Това, което отличава най-много PX 200-II от предния PX 200 е формата на рамките. Тя е много различна в сравнение с плоските и безлични рамки на предшественика. При този тип модели слушалки формата и качеството на рамките е от изключителна важност, тъй като те трябва буквално да запечатват чашките към ушите. При PX 200-II рамките са страхотни и благодарение на плътното прилепване при слушане качеството на звука е без конкуренция.

Самите чашки са доста малки, но след като си поиграете малко с наместващия механизъм би трябвало да намерите тяхното точно място. Веднъж поставени на главата, PX 200-II за пореден път удивляват с невероятната си лекота.

Качеството на звука е традиционното за марката. Средните тонове са доста отчетливи, а вокалите се усещат ясно, без да заглушават музиката. Силата на баса е достатъчна, за да пресъздаде добре повечето съвременни музикални жанрове. Тъй като слушалките не притежават изолираща шума функция, най-добре е да се използват в по-тиха среда или дори офиса. Така Senhnheiser PX 200-II се очертава като една отлична придобивка за ценителите на изящните джаджи и добрия звук.

Автор: Филип Станиславов