Слушалки: Rapoo H6060

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Не сте сами в стаята, дразните съседите си с дългите и шумни среднощни гейм-сесии или просто сте решили да се сдобиете с нови и готини слушалки? Няма значение. Крайно време е да подмените тези стари и продухани тапички с нещо по-стойностно. Защо не дори с H6060 на Rapoo?

В днешно време дизайнът на един продукт е почти толкова важен, колкото и неговите технически характеристики и производителност. Повечето хора гледат именно външния вид, преди дори да се замислят дали да пробват как реално работи. В това отношение Rapoo H6060 няма никакви проблеми и привлича окото с лекота. Това е едно майсторски изработено устройство, което навява спомени на слушалките Beats, с тази разлика, че настоящият продукт е безжичен. H6060 се отличава с черно лъскаво покритие от външната част. Красиво е и привлича пръстови отпечатъци, но нищо, което една кърпичка не може да заличи.

Под лентата, която може да се регулира, откриваме меко покритие – т.е. може да сте сигурни, че няма да убиват главата ви. Самите чашки също са добре уплътнени с подобен на кожа материал. Те не са вдлъбнати като на повечето продукти от този тип. Напротив – плоски са. Въпросната своеобразна кожа обаче е особено мека и предоставя неочакван комфорт. Пък и е устойчива на пот.

Отстрани на една от чашките откриваме бутон за активиране. Съвсем близо до него е разположен и mini-USB слот, с помощта на който ще зареждате устройството (3 часа са равнозначни на 16 часа аудио или 20 часа разговори). На другата тапа пък са аудио контролите. Те са тъч-базирани и реагират адекватно, но в самото начало ще ви трябва малко време, за да свикнете коя област за какво е – липсват физически индикатори, които да ви напътстват.

Самите слушалки са леки. Фактът, че са изработени предимно от пластмасови материали е добре дошъл, тъй като не тежат излишно на главата. Понякога дори може да забравите, че сте ги сложили. Не си мислете обаче, че компанията е използвала евтини продукти. Напротив – H6060 е здрав и издръжлив продукт.

Както вече стана дума, слушалките са безжични. Те могат да установят връзка безпроблемно с което и да е устройство с A2DP Bluetooth. За тази цел е достатъчно да задържите бутона за активиране, а след това просто да изберете името им от устройството, което искате да ги свържете. Връзката е стабилна и на няколко метра разстояние, дори и през стена.

H6060 вадят доста приличен звук, но ако трябва да сме откровени, за да извлечете оптималното, на което са способни, ще трябва да си поиграете с вашия еквалайзер. Звукът по подразбиране е добър, но не и отличен, като липсата на требъл, както и на детайли в средните и високите честоти, са най-осезаеми. Както вече споменахме обаче, регулирането на еквалайзера може да преодолее всички тези проблеми с лекота.

Що се отнася до баса, той е доста осезаем, дори сравним с този на по-големите слушалки. Богат е на детайли. Общо взето – когато става дума за ниските честото, H6060 се справя повече от отлично. Ще усетите смущения в звука, чак след като ги увеличите над 80 процента.

В заключение – това е един доста приличен продукт, който може да бъде ваш на доста приемлива цена. Той е стилен, удобен и разбира се – качествен, а малките минуси, които откриваме, са почти пренебрежими.

Автор: Петър Йорданов