Слушалки: Ozone Strato 5.1 Gaming Headset

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 27 сеп. 2010

Макар и често пренебрегвани, слушалките реално са отличен избор за много геймъри. Те са компактни, не пречат на другите, дават много по-концентриран звук и могат да се използват за онлайн комуникация. Всичко, което ви трябва, е чифт добри слушалки, снабдени с микрофон и вече може да забравите за света около вас. Ако обаче искате не просто изолация, а пълно потапяне в това, което се случва в играта, ви трябва нещо по-сериозно.

Като това – Strato 5.1 Gaming Headset от Ozone, един от лидерите на европейския пазар за периферни устройства за геймъри! Истински 5.1 звук, който “вкарва” страхотен съраунд и четири спийкъра във всяко ухо. Гъвкавото управление на слушалките, лесното нагласяне на микрофона и USB усилвателя правят този комплект силен претендент в тази специфична пазарна ниша.

Те идват в средна по размер кутия, в която освен комплекта ще откриете още ръководство за употреба и CD с драйверите. Тъй като слушалките се захранват през USB кабела, с който ги свързвате към компютъра и имат вградена звукова карта, нещата не биха могли да бъдат по-опростени.

Още при първия поглед ще разберете, че Strato 5.1 Gaming Headset са нещо специално. Пластмасата е качествена и издръжлива, а гуменото покритие на самите “чашки” и на свързващата ги скоба е създадено, за да издържи дълго време. Освен това всяка от слушалките е подвижна, така че може да я нагласите да покрива максимално добре ухото ви.

Микрофонът към комплекта може да се върти на 150 градуса от напълно изпънат до поставен непосредствен до устата. Въпреки че не може да го свалите изцяло, ако не искате да ви пречи толкова, може да го поставите в изпънатата позиция, така че да е достатъчно отдалечен от лицето.

Панелът за управление също има гумено покритие, което се усеща като доста солидно под пръстите ви. От него може да променяте силата на звука за предните, задните и централните колонки, както и на субуфера, все едно, че боравите с истинска 5.1 аудио система.

Цялостното управление на комплекта става, след като инсталирате драйвера и стартирате малката програмка, която идва с него. Интерфейсът й и доста опростен и ще се ориентирате лесно. От там може да включите някои допълнителни ефекти като виртуална 7.1 конфигурация, отново да управлявате силата на звука, както и да се използвате от функцията за изолиране на шума, ако използвате активно микрофона за чат.

Комплектът може да се тества с цял набор от игри, които поддържат 5.1 звук. В Modern Warfare 2 например най-ясно се усещат качествата на микрофона. Чатът в мултиплейър мачовете понякога е доста важен и Strato 5.1 Gaming Headset определено е над средното ниво. 5.1 ефектът не е доловим веднага, защото на ушите ви трябва известно време, за да свикнат. Когато обаче това стане, нещата придобиват по-различен вид. Движението зад вас се отчита ясно в слушалките, като единственият по-сериозен проблем е по-силния от обикновено бас, който понякога дразни ухото.

Като цяло моделът е интересно предложение за всеки, който вижда прекалени дразнители в лицето на съседите, котката или радиото. С Ozone Strato 5.1 Gaming Headset може и да не замените истинската 5.1 аудио система, но със сигурност ще направите една стъпка напред към потапяне в играта.

Автор: Филип Станиславов