Слушалки: MEElectronics RX11-BK

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 14 сеп. 2011

Да намериш качествени слушалки на достъпна цена не е лесна задача, но с RX11-BK на MEElectronics наистина може да съчетаете тези две наглед разминаващи се условия. Да, вероятно вече мнозина от вас си мислят, „Ха, и преди сме виждали евтини модели, които рекламират високо качество, а обикновено след това се чува повече статично пращене, отколкото музика!” Разбира се, напълно сте прави, но с Rx11-BK определено ще се изненадате приятно, както от качеството, така и от здравината на самите слушалки.

Пакетът, в който се предлагат те е доста минималистичен, като самата кутия представлява дълга пластмасова тръба, на която може да видите логото на производителя и рекламен надпис, който ни уверява, че моделът е напълно съвместим с iPod, iPhone, iPAD mp3 и CD плейъри, персонални компютри и всякакъв вид други устройства със стандартен 3.5-милиметров аудио жак.

Цветовата разцветка на RX11-BK е в червено и черно и не е нужно да сте фенове на футболния „Милан”, за да харесате комбинацията. Черна е самата слушалка, а червен – кабела, което винаги изглежда стилно на всеки един продукт. Самите слушалки са изключително компактни, така че пренасянето им от едно място на друго не е никакъв проблем. Просто ги пъхнете в джоба и сте готови, без дори да ги усетите. За да ги закрепите за дрехата си, когато сте в движение, може да използвате щипката, която е разположена на кабела. Това е доста удобно, за да не се случват инциденти със закачване по дръжки на врати например. Лошото обаче е, че самият кабел изглежда доста тънък и по невнимание може лесно да го нараните и дори скъсате.

За разлика от стандартните iPod и iPhone слушалки, тези имат допълнително силиконово капаче. Това има две основни предимства – от една страна блокира по-добре остатъчния шум, така че да не пречи на това, което слушате, а от друга позволява използването на слушалките доста по-продължително време, без натиск върху ухото.

Приятна изненада е и позлатения накрайник, с който завършва кабела на слушалките. Като цяло този тип кабели осигуряват по-стабилна връзка между устройството и слушалките, така че качеството на предаваната по тях музика да е максимално добро.

За бюджетен модел MEElectronics RX11-BK предлага доста добро качество на звука. Различните музикални стилове се възпроизвеждат много добре, а силиконовите капачета на слушалките ви позволяват да се пренесете в музиката, без да обръщате внимание на случващото се около вас. Звукът е кристално ясен, басът – напълно достатъчен, а дори при наполовина усилен звук аудиото е доста силно. Всъщност ако усилите повечко, музиката става ясно доловима от околните, които понякога може да бъде повод за пререкания.

Така дори малко изненадващо, MEElectronics RX11-BK се оказват доста читави слушалки, които лесно могат да заменят оригиналните такива за някой скъп mp3 или iPod плейър, без това да ви накара да бръкнете по-дълбоко в джоба.

Автор: Филип Станиславов