Слушалки: Logitech Ultimate Ears 100

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

В момента на пазара за слушалки има толкова много различни марки, че дори сериозните аудиофили ще имат проблем с избора. Това важи с особена сила за миниатюрните слушалки, които потребителите използват с музикални плейъри. Поради лесния дизайн и относително простото изработване практически всяка една компания, предлагаща аудио продукти, има и подобни слушалки в каталога си.

Не че Logitech е „всяка една компания”. Тя е ветеран в РС индустрията и едва ли има периферия, която да не е фигурирала сред продуктите на фирмата. Сега Logitech предлага серията Ultimate Ears, чиито модел 100 ще разгледаме този път. Самата серия обхваща доста различни модели, чиито цени започват от съвсем поносимите 25 долара и стига до висококачествени продукти на солидната цена от 500 долара.

Да, 500 долара за слушалки.

За щастие Ultimate Ears 100 е модел, който спада към най-достъпния спектър на продуктите. С цена именно от 25 долара към тях може да посегне всеки музикален фен, който обича да слуша любимите си парчета където и да се намира. Първото, което ще ви направи впечатление, ако действително обърнете внимание на Ultimate Ears 100 е техния цвят. Той е във всевъзможни разцветки, при това коя от коя по-крещящи. Лилаво, червеникаво, убийствено съчетание между зелено и черно – всичко това може да бъде цвета на следващите ви слушалки. На какво обаче ще отиват те, вече е друг въпрос.

Ако обаче отделите прекалено много внимание на цвета и се оставите да бъдете отблъснати от него, ще пропуснете другите, много по-важни характеристики на Ultimate Ears 100. Под безумните разцветки се крие солидна джаджа с изключително висока степен на външно шумоизолиране и здравина на изработката. Една от официалните реклами на модела изобразява работник с каска, който слуша със слушалките. Дали може да ги използвате на строителната площадка и колко удачно е това не е ясно, но е факт, че Ultimate Ears 100 наистина изолират шума от средата около вас.

Дизайнът на слушалките е много добър и те с лекота влизат в ухото ви, където се закрепват стабилно. За разлика от доста други модели, които непрекъснато се нуждаят от донагласяне или просто не престават да падат от ухото, тези слушалки стоят на мястото си. За допълнително удобство в комплекта са включени няколко различни по размер гумени тапички, с които може да обвиете слушалките и да ги нагласите максимално добре според ухото.

Дължината на кабела е 115 см, което е напълно достатъчно, а след като веднъж поставите слушалките, може да се насладите на изненадващо приятен звук. Прави впечатление плътния бас и доброто възпроизвеждане на средните тонове. Разбира се, Ultimate Ears 100 са бюджетни слушалки, така че дори когато казваме нещо положително за качеството на звука, не трябва да се очакват чудеса. Практически всеки вид музика се възпроизвежда добре, но не трябва да забравяте, че това не е предложение за сериозни аудиоманяци.

Продължителната употреба на слушалките показва, че те наистина успяват да стоят стабилно и че претенциите за шумоизолация не са напразни. Дори когато сте в шумна среда звукът от песните ще бъде онова, което чувате в ушите си. Ultimate Ears 100 могат да се използват и за други приложения като слушане на музика от компютър или чат, макар че за последното ще ви трябва отделен микрофон. Трябва да знаете, че моделът няма самостоятелно копче за регулиране на звука, но това едва ли е проблем при този тип слушалки.

Logitech Ultimate Ears 100 е бюджетно предложение, което някои по-претенциозни потребители ще подминат заради ниската цена. Други обаче ще бъдат привлечени точно от нея. Без да очаквате чудеса, спокойно може да ги ползвате за вашия музикален плейър, защото те няма да ви изневерят.

Автор: Филип Станиславов