Слушалки: Logitech FreePulse wireless

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 28 фев. 2007

Безжични слушалки е мечтата ми, откакто за първи слушах музика с уокмен. Кабелът се мотка навсякъде. Ако си лежиш, дори ти пречи да правиш естествено хаотични движения с тялото си. Не на последно място, кабелът ограничава мобилността си от устройството, което възпроизвежда музиката. FreePulse на Logitech е пореден опит за нещо повече в сферата на преносимия звук, като за разлика от досегашните модели стереослушалки тези комуникират безжично чрез Bluetooth 2.0.
На външен вид FreePulse не се различават от обикновени слушалки, тип диадема. Производителят определя за тяхна главна област на приложение преносимите аудиоплейъри и най-вече iPod. Комплектът включва малък Bluetooth предавател и самата диадема. След като ги заредите с ток, достатъчно е да включите предавателя в устройството и да сложите FreePulse на ущите си.

Неприятно впечатление правят размерите на Bluetooth-предавателя – той е доста голям и квадратен, поради което седи изкуствено и като някаква приставка върху музикалното устройство. Добрата новина е, че бихте могли да ги използвате и с настолния си компютър, както и с мобилния си телефон. За мобилния телефон обаче е необходимо неговият Bluetooth да поддържа протокола A2DP – в този случай ще можете да слушате безжично музика и през него, без да мъкнете обемистия трансмитер.

Автор: Александър Бойчев