Слушалки: Hama uRage Xplode

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Компанията Hama бавно, но сигурно си настанява на геймърския пазар, привличайки потребителите преди всичко със солидни предложения на достъпна цена. Не е тайна, че както навсякъде другаде, и при геймърската периферия марката се заплаща допълнително, дори когато понякога качеството наистина не е такова,  каквото очакваме. Означава ли това обаче, че трябва автоматично да се лишим от продукти, които иначе напълно отговарят на нашите нужди само защото те не са на първите страници и не носят гръмки имена?

Ако след тези редове отговорът, зародил се във вашето съзнание е „не!“, то значи сте на прав път. Именно за един такъв качествен продукт ще ви говорим днес и това са геймърските слушалки uRage Xplode на компанията Hama. Подобно на останалите предложения от геймърската серия uRage, и тези слушалки са насочени преди всичко към онези потребители, които обичат да прекарват по-голямата част от времето пред компютъра в игра на различни заглавия. Не че ако не сте сериозен геймър не бихте могли да се възползвате от uRage Xplode, просто шансовете да се заинтригувате от комплекта са по-големи, ако обичате РС игрите.

На външен вид слушалките са доста добре изглеждащи и дизайнът и конструкцията им спокойно могат да съперничат на водещите модели в този пазарен сегмент. Двете слушалки са свързани посредством двойна гривна, като долната представлява разтегаем кожен обръч, с чиято помощ може да наместите спокойно слушалките в удобна за вас позиция на главата. Горният обръч е от черна пластмаса и придава стабилност на слушалките. Всъщност черното е основният цвят на uRage Xplode, като се започне от обръчите и се стигне до двете кожени чашки, които покриват самите слушалки.

Въпросните чашки са изключително леки и удобни и противно на притесненията, че кожата запарва, дори продължителните сесии със слушалките няма да ви изморят. Конструкцията на самите слушалки е алуминиева и със съответната здравина. Това безспорно е голям плюс, тъй като последното нещо, което бихте искали е някоя деликатна структура, която да се разпадне в ръцете ви след първата по-сериозна интервенция.

От лявата слушалка излиза тънък микрофон, чиято естествена позиция е пред устните ви, но при желание може да го регулирате във всяка посока или просто да го приберете нагоре, за да не ви пречи, ако не го ползвате. От същата тръгва и кабела за свързване с компютъра, които завършва със стандартен 3.5-милиметров аудио жак, така че съвместимостта не само с РС, но и с лаптоп, таблет или дори смартфон е практически гарантирана. За отбелязване е, че кабелът е доста дълъг – цели 2.5 метра – така че спокойно може да маневрирате около бюрото си, дори ако кутията на вашето РС е на иначе трудно достъпно място. Единственото нещо, което този кабел можеше да има в допълнение бе някакъв тип контролен панел, от който да се управлява нивото на звука.

Закономерно нищо от това не би имало значение, ако качеството на звука не е на ниво, но и тук Hama uRage Xplode се представят отлично. Всички типове звуци се чуват много добре като ниските и високите сякаш са малко по-чисти от средните. При гледане на филми няма никакъв проблем и както репликите, така и околните ефекти се чуват ясно и отчетливо. Онлайн игрите, в които е нужна непрекъсната комуникация, също не затрудняват слушалките. Микрофонът също върши чудесна работа като останалите играчи отново потвърдиха качеството на идващия от Hama uRage Xplode говор.

Така за пореден път се убеждаваме, че е възможно да открием качествени продукти дори без те да носят прехвалени имена и скъпи реклами. За потребителят, който иска плътен звук и усещане за комфорт, Hama uRage Xplode вършат отлична работа.

Автор: Филип Станиславов