Слушалки: A4Tech HSB-100U

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Дори най-мощните геймърски лаптопи рядко успяват да отговорят на очакванията по отношение на звука. Вградените колонки в повечето случаи звучат доста тихо, а басът съвсем се губи. Качественото озвучаване обикновено няма много общо с понятието „преносимо”, особено ако се каните да пътувате надалече. Разбира се, проблемът може да бъде решен и със слушалки, но това не е комфортно и убива удоволствието по време на игра или гледане на филм.

За да сте готови за всяка ситуация, от A4Tech предлагат новия си продукт HSB-100U – слушалки, които с едно натискане на копче се превръщат в 2.1 озвучителна система. Когато ви заболят ушите или просто решите да споделите любимото си парче с приятели, само трябва да сложите слушалките на масата, да свържете събуфера със специален конектор и да превключите дистанционното от Headset на SPK (Speakers). Така ще можете да слушате забележително силен и качествен звук. Това впечатление се засилва като имаме предвид, че двата говорителя са с диаметър едва 40 mm.

HSB-100U се включват към компютъра през USB-порт. За разлика от обикновените слушалки, ако по време на включването компютърът възпроизвежда звук, той ще продължи да се чува от вградените колонки. За да започнете да използвате комплекта, трябва да рестартирате съответното аудио приложение.

Само превключването на режима не е достатъчно, за да си осигурите оптимално качество на звука. Дори съвсем начинаещите любители знаят, че от решаващо значение е и разположението на колонките. Затова в основата на двете слушалки ще намерите по един бутон с надпис “Push”, които позволяват слушалките да се нагласят на подходящ ъгъл спрямо събуфера.

Ако се обърнем към техническите характеристики, ще видим, че цифрите потвърждават добрите впечатления. Събуферът работи с честоти между 80 и 300 Hz, слушалките – между 20 и 20 000 Hz, а когато ги ползвате като колонки – между 150 и 20 000 Hz. Съотношението сигнал/шум е 85 dB, а чувствителността на микрофона достига 58±2 dB. Резултатът е качествен звук с отчетлив бас и чисти високи тонове.

Дистанционното или така нареченият Multimedia Control Panel е разположено на свързващия кабел. На него ще намерите бутон за превключване на режима на работа, бутон за включване/изключване на микрофона, както и бутони за контрол на силата на звука. Кабелът е дълъг 1,8 метра. От него произтича и едно от основните неудобства на комплекта. Ако работите на лаптоп, ще можете да разположите колонките доста удобно, но ако компютърът ви е настолен, кабелът се оказва прекалено къс. Нещата се влошават допълнително от разположението на контролния панел, който може да се окаже под масата или някъде далеч зад монитора.

Освен всичко останало HSB-100U може да се похвали и с атрактивен и функционален дизайн. Слушалките прилепват на ушите и не допускат външни шумове. Събуферът пък е с елегантна заоблена форма, която според производителите подобрява акустиката. С компактните си размери и малко тегло комплектът е подходящ за пътуване. Така без много усилия ще можете да си осигурите истинско забавление, където и да сте. Без значение дали играете последната хитова игра или гледате филм, качественият звук може да бъде навсякъде с вас.

Автор: Ивайло Йошков