Слушалки: A4 HU510

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 07 сеп. 2009

Както вероятно знаете, има два подхода за вкарване на многоканален звук в слушалки. Някои производители, като например Razer със своя скорошен модел Megalodon, предпочитат да използват софтуер, за да пресъздадат усещането за звук, идващ от няколко различни източници. Това обаче може да доведе до неприятни резултати, ако слушате обикновен, двуканален звук.

Със своите слушалки HU510 А4 Tech са избрали другия метод – вкарване на допълнителни говорители в наушниците. Те са разположени около основния спийкър и нямат нужда от допълнителен звуков енджин, както е при Megalodon. Така получавате приблизително същото качество на звука, само че на значително по-ниска цена.

Разбира се, и този подход има своите минуси. Наличието на цели осем говорителя (по четири на ухо, включително субуфер) прави слушалките малко по-тежки. Останалите елементи компенсират донякъде за това, като например контролите за звука са доста минималистични и се намират на самия кабел (главното неудобство при работата с модела на Razer беше именно обемистата пирамида трапец, който все се пречка и ограничава движението). Останалите настройки се променят през софтуера, включен към драйвера.

Ясно е, че в случая става въпрос за бюджетно решение, а не за хардкор геймърски продукт. Ако искате многоканален звук и бас, но по някаква причина страните от аудиосистемите с големи колони, HU510 ще ви свършат отлична работа, при това на напълно поносима цена.

Автор: Пламен Димитров