Слушалки: А4Tech Dolby Gaming

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 01 фев. 2009

Окей, събрали сте парички за турбо РС или лаптоп и сте си го взели. В цялата олелия обаче сте пропуснали момента с тонколоните. Не стерео джаджките за по 15 лева парчето, а хубава 5.1 саунд система например. Какво се прави в такъв момент? Оправяте се с каквото имате или инвестирате в едни турбо слушалки. Те, освен че ви дават възможността да чуете музиката, филмите и игрите си като хората, имат и допълнителното качество да не озвучават целия апартамент, което е безапелационно удобство, в случай че не живеете сами.

А4Tech Dolby Gaming постига на пръв поглед невъзможното в два източника на звук (лява и дясна слушалка) да набута 7 + 1 канален аудио поток. Всъщност технически това наистина е невъзможно, дори при няколко спийкъра в слушалка – стереото си е стерео. Но разположението на спийкърите и софтуерният контрол над тях успява повече от успешно да емулира мултиканално аудио. Самите слушалки са бая големи и прилепват напълно към ухото, давайки достатъчна сила на звука да си отвеете мозъка през носа (нали ушите са запушени). Големите миди над спийкърите изолират солидно всякакъв околен шум, и доставят музиката кристално чиста, директно в главата ви. Приятен е ефектът на басовете, разтреперващи ушите ви.

Предложеният към пакета софтуер дава опция за 27 саунд ефекта, които да активирате независимо от софтуера, използван за възпроизвеждане на музиката. В игрите ефектите са още по-брутални. Активирайте леко ехо и кънтеж, тип тунел в Dead Space и тотално влизате в атмосферата на хоръра. Допълнителните бонуси са закачалка за слушалки, която да монтирате на кутията на РС-то или монитора си, както и микрофон за Скайп разговори.

Автор: Георги Панайотов