След дълго отлагане „Морбиус“ е на голям екран от 1 април

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Един от най-завладяващите и противоречиви герои в Sony Pictures Universe of Marvel Characters излиза на големия екран с премиерна дата за България – 1 април. „Морбиус“ трябваше да излезе по кината през юли 2020 г., но заради пандемията премиерата му беше отложена.  

Mopбиyc или по-известен още в комиксите като Живият вампир, ce пoявявa зa пъpви път в “Heвepoятният Cпaйдъp-Meн” пpeз 1971 г. Bъпpeĸи чe пъpвoнaчaлнo e бил eдинcтвeнo вpaг нa Cпaйдъpмeн, тo в coбcтвeнитe cи ĸoмиĸcи ce пpeвpъщa в бpyтaлeн, cтpaшeн, гepoичeн и тpaгичeн aнтигepoй, ĸoйтo ce изпpaвя и cpeщy Блeйд.

Dr. Michael Morbius (Jared Leto) in Columbia Pictures’ MORBIUS.

В настоящата кино история Д-р Майкъл Морбиус (Джерард Лето) е блестящ учен, нобелов лауреат по химия, който тръгва по пътя на голямата наука, за да спаси от вид рядко заболяване на кръвта себе си и други, които имат сходна съдба. Историята започва с препратка към миналото и ни отвежда в Гърция, където малкия Майкъл е настанен в лечебно заведение и се запознава с най-добрия си приятел Майло (Мат Смит), също страдащ от това генетично заболяване. Надарен с блестящ интелект, Майкъл разкрива потенциала си още като дете и поема по трудния път на науката. Вече утвърден лекар, Майкъл Морбиус създава изкуствена кръв и благодарение на това откритие спасява много човешки животи. Но най-големият пробив на д-р Морбиус тепърва предстои – той успява да съчетае успешно човешко ДНК с това на прилеп-вампир. След първоначалния успех и ентусиазъм става ясно, че Майкъл Морбиус е навлякъл на себе си и на приятеля си Майло истинско проклятие – те са се превърнали във вампири, жадни за човешка кръв. Дали доброто ще победи злото – или Морбиус ще се поддаде на своите мистериозни и тъмни нови пориви?

Dr. Michael Morbius (Jared Leto) and Martine Bancroft (Adria Arjona) in Columbia Pictures’ MORBIUS.

За своята роля Джаред Лето разказва: „Морбиус е доста сложен персонаж. Той е личност, която има много конфликти и противоречия в своя живот. Роден е с ужасяващо заболяване, но същевременно е много надарен човек. Когато е млад, той развива огромен интерес към науката и медицината, като посвещава живота си на това да открие лекарство за болестта си. В един момент обаче адът се отприщва“.

Dr. Michael Morbius (Jared Leto) in Columbia Pictures’ MORBIUS.

В историята на д-р Морбиус има по малко от всичко – любов, фантастика, екшън. Режисьор на лентата е Даниел Еспиноза, който поверява главната роля на носителя на Оскар® Джаред Лето, а сценаристи са Мат Сазама и Бърк Шарплес. Оператор е Оливър Ууд, а музиката е на Джон Екстранд. В останалите главни роли виждаме Мат Смит, Адриа Арджона, Джаред Харис, Ал Мадргиал, Тайрийз Гибсън.