Скенер-преводач: C-Pen 600 MX

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 09 сеп. 2008

C-Pen 600 e изключително интересна джаджа – скенер и преводач в едно. С него лесно можете да сканирате цели книги, използвайки го като флумастер – просто го прокарвате над текста, а той се запазва в паметта на “химикалката” или директно се предава към РС-то или смартфона ви. Иска ми се да имах такава по време на следването – спестява часове в безумно преписване/ксерокопиране на документи, статии и книги. Изисква съвсем малко време за свикване към скоростта на придвижване на ръката над редовете и с малко тренировки ще можете да “оправяте” по 1 страница за по-малко от половин минута.

Можете да се възползвате след това от преводните опции на C-Pen 600-а, като освен производствено запаметените речници да добавите и допълнителни, за езиците, които ви трябват. Все пак не очаквайте някакви чудеса в превода. Софтуерът на C-Pen 600 е на нивото на повечето онлайн преводачки и превежда дума по дума буквално, което понякога води до комични резултати.

Капацитетът на запомнените страници принтиран текст е 3000. Принципно може да разчита и ръкопис, но само ако е с печатни букви. Връзката със смартфон става посредством кабел или през инфрачервен порт, а самата писалка е удобна както за левичари, така и за десничари. На финал, но не по важност – можете да ползвате C-Pen 600 и като химикалка, с която да напишете sms или mail.

Автор: Георги Панайотов