Симулатор: Lady Popular

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 29 мар. 2010

Оттук нататък да се чете от дами, защото това е първа игра от този жанр в България! Ако обаче сте геймър, който иска да разбере какво пише в тази статия, ще започна по този начин. Вие сте на 17 и имате сестра на 13. Като прочетете материала, веднага изтрийте хисторито, в случай че ползвате общ компютър с нея. Защото тази игра ще обсеби девойчето така, че ще трябва още непълнолетен да се изнесете при гаджето си и то при условие, че вашата приятелка все още не е чула за Lady Popular. Причината за тази драма е, че

всички жени по света просто полудяват по новата модна истерия,

разработена – с гордост можем да кажем – от българското студио XS Software.

Преди да правите сексистки коментари, замислете се, че – първо – и дамите имат право да се забавляват в интернет и щеше да е някак несправедливо да имат само една ферма във фейсбука, а ние да сме узурпирали всички възможни геймварианти. Второ – сред читателите на PC Mania има много представители на нежния пол, които с тази игра ще намерят своето любимо кътче във виртуалното пространство. А защо ще им стане любимо, сигурно ще попитате. Отговорът е лесен – мол, модни дрехи, хиляди бижута, ботушки, обувки, блузки, парфюмчета, дискотеки, танци, обзавеждане на собствен дом… но нека да почна по ред.

Вашата лейди може да бъде кустомизирана по какъвто начин пожелаете

Разнообразието от лица е изключително голямо. Вече са включени дори и раси – т.е. стига да искате, имате възможност да я превърнете и в мулатка, азиатка и т.н. Към тях можем да добавим и всевъзможни прически, милиони комбинации от гримове и въобще – изключителен подход към всички детайли от нейния външен вид.

Основната цел на вашата героиня е да поддържа своето хубаво тяло, постоянните развлечения и безкрайния шопинг. Това е лайтмотивът на всяка дама, която иска безгрижен живот. За целта обаче са необходими пари. А те, както и в реалния живот, се постигат по два начина – с работа и със заможно гадже. Ако каката ви харчи повече, отколкото печели, ще има негативен дневен баланс и това ще пречи на развитието на играта ви. Как една яка мацка си намира гадже? Обзалагам се, че всички пичове искат да узнаят отговора, почесвайки замислено пъпка на бузата си. Спокойно, момчета, в играта дори и вие ще се класирате, защото всяка гърла от началните нива ще може да си хване я студент, я сервитьор, я безделник. Колкото по-яка шпага става обаче, толкова повече ще нараства критерият й.

Във всеки един ден мацката, която управлявате в играта, ще има

задачи и необходимости

Разработчиците са предвидили много деликатен баланс. Всъщност той е толкова деликатен, че едва ли един геймър от мъжки пол може да се справи лесно с него. Така например, за да свали пич, виртуалната ви героиня трябва да ходи в дискотека, където да танцува и да направи добро впечатление и разбира се – свалка. Дотук добре, но с продължителните танци, й се намаляват характеристики като хигиена (и жените се потят, да знаете), енергия и жажда. За да ги възстановите, ще трябва да се приберете в наетия или закупения апартамент и да си вземете душ, после да се нахраните с диетични деликатеси от супермаркета и да си пийнете нещо разхладително.

Но ако не свалите пич, можете просто да отидете в бюрото по труда. Там можете да се квалифицирате, преди да ви назначат на работа. Курсовете са за сладкарка, фризьорка, секретарка, медицинска сестра, журналистка, архитектка, телевизионна водеща, дизайнерка, адвокатка, певица, модел, цветарка и т.н. В града, където живее вашата героиня, имате – естествено – фризьорски салон, нощен клуб, но и сгради, където ще можете да изпълнявате по-специфични функции. Например в библиотеката ще можете да повишавате своя коефициент на интелигентност, което ще ви даде бонус при възможността да си намерите гадже и да сте първа на конкурсите за красота.

Без съмнение обаче молът е най-интересната дестинация в играта

Тук са абсолютно всички магазини, необходими за закупуването на рокли, поли, обувки и чанти, бельо и бижута – каквото ви душа иска! Подобно на истинския мол и тук може да прекарате буквално часове, докато се чудите коя дрешка е най-подходяща за вашата героиня. Ще преглеждате постоянно обновяващите се колекции, ще пробвате нови цветови комбинации и т.н. “Все пак това е фешън игра, предназначена основно за жени и тийнейджъри” – казва Галя Захариева, продуцент на Lady Popular.

За да е пълна бленуваната женска реалност, имате възможността да посещавате клиника за пластична хирургия. Там ще можете да направите желаните корекции, за които всички дами лелеят – а именно три вида цици, три вида устни, шест вида тен и т.н. Които накрая ще ви изстрелят на подиума, където можете да се класирате като първи в… света, състезавайки се с конкуренция от много държави, в които играта се играе. Ще е наистина безотговорно да не опитате да покорите този връх.

Играта е разработвана по международни стандарти. Заглавието е защитено от атаките на педофили и хора, които могат да злоупотребят с контактите на потребителите на Lady Popular, защото комуникацията се проследява и на случаен принцип, и по сигнали, като се уведомяват отговорните институции.

Автор: Свилен Енев