Серия геймърски мишки Bloody Multi-Core Gun3

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 03 фев. 2013

Когато става въпрос за геймърски мишки, имена на компании като Razer, Logitech и Cyborg традиционно попадат в разговорите между запалените почитатели на РС игрите. Тайванската компания А4Tech обаче е не по-малко популярна и често пъти печели съревнованията с именитите си конкуренти именно поради предложенията си, съчетаващи прилично качество и достъпна цена. С новата си серия мишки под името Bloody обаче А4Tech определено излиза извън традиционните си продукти и прави директна заявка за вниманието и инвестициите на всеки един уважаващ себе си геймър. Достатъчно ли е това, за да гласувате доверие на моделите от Bloody – има само един начин да разберем!

В основата на успеха на мишките с марка Bloody се крие едно доста интересно сравнение, което звучи крайно нетрадиционно що се отнася до компютърната периферия, но пък е повече от сигурно, че веднага ще допадне на РС играчите. Замисляли ли сте се какво е общото между вашата компютърна мишка и автоматичните оръжия? Всъщност то е повече, отколкото първоначално може да решите. Та нима мишката не играе ролята на вашето вярно оръжие в десетките онлайн срещи в популярни шутъри от първо лице като Call of Duty и Battlefield? Именно от този принцип са се ръководили дизайнерите на A4Tech, създавайки  Bloody мишките. Резултатът е Multi-Core Gun3. Зад това страховито название стои една технология, която превръща геймърската мишка в истинско високотехнологично огнестрелно оръжие за виртуалните сражения с други РС маниаци. Благодарение на Multi-Core Gun3 прецизността на Bloody2 Multi-core Gun3 мишките е точно такава, каквато трябва да бъде – ефективна, гъвкава и надеждна. 

Серията Bloody2 Multi-core Gun3 се състои от общо четири представителя – V2, V3, V5 и V7 – като за целите на нашето ревю ще разгледаме всички без първия. Настройката на мишката става според конкретните нужди на играча и е изключително лесна. Във всеки комплект от серията има CD с програмата Bloody2, която ползвате за фина настройка. Инсталирайте я, включете вашата Bloody2 Multi-core Gun3 мишка и получавате директен достъп до доста сериозна система за редактиране на настройките. За стандартна употреба и гейминг без други особености е режимът Core 1, чиито характеристики са точно такива, каквито бихте очаквали от една стандартна геймърска мишка. Конкретно за FPS гейминг трябва да превключите на Core 2. Тук вече получавате възможност да настроите начина, по който стреляте с левия бутон като за различните опции натискате някой от трите бутони в центъра на мишката. Бутонът 1 е за единичен изстрел, когато е нужна прецизност, а не пилеене на муниции. Бутонът N е за откоси от два куршума, които представляват по-агресивно решение, но отново с мисъл за точност вместо покритие. Бутон 3 е за троен откос, който вече губи известна точност, но е незаменим, когато искате да притиснете врага. Ако пък сте активирали опцията за Core3 (за нея малко по-надолу) N бутонът намалява до минимум отката при стрелба, правейки всеки изстрел потенциален хедшот. Ако наистина сте сериозни за прецизността на стрелбата, дори може да прекарате часове във фината настройка на опции като изчисляване на траекторията на куршума в реално време и др.

За да получите достъп до богатата палитра от хардкор опции на Core3  обаче трябва да платите допълнително. Сумата не е голяма, но подобно решение вероятно няма да се понрави на всеки един геймър. То обаче определено си заслужава, защото по този начин получавате редактор на макро команди, чрез който може да създавате и споделяте свои макрота. Ако не сте напълно убедени в полезността на Core3, може да тествате опцията за ограничен период от време (1 000 кликвания), след което да я закупите. В началото начинът, по който функционира калибрацията на траекторията е малко объркващ, но в момента, в който се ориентирате и свикнете с това, мишката наистина става като оръжие в ръцете на опитен играч. Така например леката картечница М60М4 в Battlefield 3 става многократно по-опасна, когато съчетаете нейните двеста куршуми с прецизността, която Core3 ви дава. Подобна функция със сигурност ще остане извън полезрението на по-голямата част от геймърите, но онези, които са сериозни в своята игра и искат да извлекат максимума от хардуера и софтуера, които имат на разположение, задължително трябва да си осигурят достъп до Core3.

И така, нека погледнем и самите мишки. Всяка една от тях се предлага в доста стилна опаковка с формата на кутия, в дясната половина на която е положена самата мишка. А4Tech добре знае, че маркетингът има ключово значение за продажбите на подобна джаджа и цялата опаковка на мишките е обсипана с гръмки девизи и примамващи надписи, които със сигурност ще събудят ревност у по-запалените геймъри, които нямат търпение да пробват моделите. Bloody2 Multi-core Gun3 V3 е първата мишка, на която се спираме. Отваряйки кутията, вътре откриваме инсталационния диск със софтуера, малка брошура, посветена на Multi-core Gun3, два стикера с кървавата ръка-лого на серията Bloody, три комплекта тефлонови подложки с коефициент на триене 0.03, които трябва да залепите на крачетата на мишката, както и черна кърпичка с лого за бърсане на новата ви придобивка.

Физическите размери на Bloody2 Multi-core Gun3 V3 определено облагодетелстват геймърите с по-едри ръце. Мишката е обемна, солидна и приляга стабилно в захвата на ръката. В долния й край отново е разположена ръката-лого на Bloody, която светва в кърваво червена LED светлина, когато мишката е активна. От ляво и от дясно по страничните корпуси има решетки, които пречат на мишката да се хлъзне от захвата ви. Над лявата решетка са разположени два странични бутона, които при браузване в интернет се използват за преминаване към предишната и следващата страница. Отгоре е колелцето, което се движи изключително плавно и отчетливо, а под него са трите бутона 1, N и 3, за които вече стана въпрос. Стилен черно-червен кабел от 1.8 метра завършва с USB порт, който се включва към компютъра. При натискането бутоните реагират мигновено с приятно кликване, което ясно показва, че натискът е бил отчетен. Освен това техният живот е впечатляващите 10 милиона клика, което ви гарантира доста голям брой онлайн сесии в игра на любимите шутъри. По отношение на резолюцията Bloody2 Multi-core Gun3 V3 предлага доста широка гама – пет стойности от 200 до 3 200 DPI като очевидно по-високите стойности отново са за препоръчване при напрегнатите гейм моменти, когато бързата реакция е от изключително значение. Мишката разполага с двойни оптични лещи, които водят до 54 пъти по-голям образен контраст в сравнение със стандартната мишка. Така лещите елиминират излишната светлина, прах и други частици, които могат да попаднат отдолу и гарантират максимална прецизност. Специалният Holeless енджин може дори да ви стресне в първия момент, тъй като когато обърнете мишката просто няма да видите отвора за сензора. Това обаче е съвсем нарочно решение на A4Tech, за да може деликатната оптика да бъде предпазена от праха, частиците и всичко друго, което може да я увреди. Ако отново вземем за сравнение базовата мишка, която все още се ползва масово, при нея е налице забележим и с просто око лаг във времето, което й е необходимо, за да регистрира натискането на бутон – около 18 ms. При Bloody2 Multi-core Gun3 V3 обаче забавянето е практически нулево.

Следващите две версии – Bloody2 Multi-core Gun3 V5 и Bloody2 Multi-core Gun3 V7 – ползват същата функционалност на базовия модел, но надграждат над нея с някои ключови елементи от дизайна като по-агресивен вид и допълнителни подложки за пръстите от двете страни. Всички модели от серията са солидни решения с внимание към детайлите, насочени изключително към сериозни геймъри, които искат не правят компромис с прецизността и искат да опитат нещо ново и различно в лицето на Multi-Core Gun3. Тествани в поредица от FPS и не-FPS заглавия като Black Ops 2, Counterstrike Global Offensive, Painkiller Hell and Damnation, Half Life 2, Orcs Must Die 2, A Valley Without Wind и League of Legends, мишките се справят отлично. Кой казва, че те не могат да бъдат вашето оръжие, с чиято помощ да решите изхода от битката?

Автор: Филип Станиславов