Сезонът на продълженията

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 06 сеп. 2011

Понеделник сутрин. Мързеливо отпивам първата за седмицата глътка кафе, загледан в гъстия дим от горещата напитка, който сякаш танцува в гладкото отражение на лъскавата повърхност на лаптопа. Замислям се. Замислям се за това, че съвсем скоро идва разгарът на геймърския сезон, в който десетки издатели и студия за пореден път ще се опитат да ни убедят, че предлагат най-оригиналните, иновативни и ефектни продукти, достойни за вашето внимание.

И джоб.

Замислям се и за още нещо. Кратка справка с джобното ми геймърско календарче показва, че в периода от септември до декември тази година ще видим доста нови игри. Но прилагателното „нови“ сякаш не описва точно плеядата от заглавия, които ни чакат за всяка от любимите ни платформи.

Поглеждам календарчето пак, този път по-задълбочено. Дааа, идва нова Gears of War, нова The Elder Scrolls, нова Call of Duty, нова Battlefield, нова Forza Motorsport, нова Uncharted, нова Need for Speed, нова Resistance, нова Batman, нова FIFA, нова PES, нова F1, нова NBA, нова Dead Rising, нова Ratchet and Clank, нова Silent Hill, нова Assassin’s Creed, нова Saints Row и още доста „нови“ игри.

Докато зяпам списъка с „нови“ заглавия кафето ми вече съвсем изстива. Чашата не е гореща, а парата отдавна е секнала. Дали не секна и въображението на разработчиците, които продължават да залагат на най-сигурната формула: продължението…

Автор: Иво Цеков