Саунд: Altec Lansing Expressionist

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Качествените тонколонки вече са по-достъпни от всякога. Малко по малко отмина манията да се трупат колкото се може повече сателити и високоговорители и в последните няколко години нашенецът започна да обръща внимание на още два фактора – дизайн и стил. Стигна се до момента, в който да имаш 5.1 аудио не е лукс, а нещо нормално. И истински класовият дом може да се похвали не само с добра озвучителна система, но и с готино изглеждаща такава.

Expressionist Plus са и двете събрани в едно. Системата е максимално опростена – субуфер и два сателита, покриващи напълно изискванията на всеки десктоп/лаптоп юзър. Естествено, че 5 + 1 колони дават малко по-добър пространствен звук, но те трудно се събират в раницата на лаптопа, ако решиш да попътуваш и разполагаш с геймърска преносима машинка. (Офтопик: Който казва, че лаптоп за гейминг не става, е балък!) Дизайнът на тонколоните е смазващ. Субуферът прилича на изкъртен от автомобилна аудио система високоговорител, стегнат в гланциран пластмасов корпус. Крайният резултат е перфектен микс между футуристичен и ретро дизайн, който гали окото. Единственият проблем на тонколоните е, че стоят неестествено до масивен CRT монитор и изпушена бюджетна клавиатура. Те са дизайнерски продукт и придружени от други такива, допълват луксозния изглед на системата ти, но сами по себе си няма да я направят елитна.

Звукът на Expressionist Plus е превъзходен. С едно погалване на горната част на корпуса на сателитите контролираш силата и посоката на звука. А субуфер предлага директен контрол на басовете. Пробвай Bounce ремикса на Timbaland и се увери сам.

Expressionist Plus няма да ти свършат работа, ако си аудио маниак и вече си изсипал половин хилядарка за съраунд система. Но ако тепърва започваш да озвучаваш дома си, то те са прекрасна добавка към домашното ти кино или десктопа. Преносимостта им ги прави най-добрите лаптоп колони в момента на пазара, а опцията да ги включиш към плейър може да те превърне в бог на всяко домашно или pool парти през лятото. Altec ти дават професионална функционалност и гъзарски дизайн. Как ще впрегнеш въображението си, за изстискаш най-доброто от него – зависи само и единствено от теб.

Автор: Георги Панайотов